Futurezone

Na vele winkels te hebben bezocht voor een Hori Fightingstick EX2 kwam ik uit bij Futurezone in Rotterdam. Ze hadden een exemplaar tegen een lage prijs.
Ik werd redelijk geholpen. De medewerker had kennis van zaken en kon nuttige tips geven over slijtage en vervanging van onderdelen.
Ze hadden me meer mogen uitleggen over het aansluiten van de arcade stick op mijn PC. Meer dan: 'je moet een driver installeren' kreeg ik niet te horen. De informatie bleek ook onjuist te zijn: onder XP met SP2 was de installatie met de driver van Windows zelf voldoende. Helaas was ik al een uur aan het klooien voordat ik hier achter kwam. In de doos zat trouwens ook geen handleiding oid. Was deze stick al een keer geretourneerd?

Aangezien ik in de winkel ben geweest en de arcade stick direct heb meegenomen: N.V.T.

Na een uur gespeeld te hebben met de EX2 (icm Streetfighter IV) was ik enigszins teleurgesteld. Voor 60 euro verwachte ik meer respons dan die van een Logitech controller die ik normaal gebruik. Dit was niet het geval.

Na gebeld te hebben met Futurezone bleek dat ze geenszins bereid zijn de klant tegemoet te komen. Geld terugkrijgen kon natuurlijk niet (hoeft ook niet), maar aan een tegoedbon doen ze niet en een pre-order bestelling was niet mogelijk. Het enige alternatief dat ze bieden is voor het aankoopbedrag andere producten in de winkel uitzoeken. Dat is nogal een koude douche aangezien je dan verplicht wordt iets te kopen wat je eigenlijk niet wilt, dan wel nodig hebt.

Hierover een pittige discussie gehad, waarbij de manager zich bleef verschuilen achter de wet. Verder gaf hij geen redenen voor het beleid. Zeer frustrerend en bovendien zeer klantonvriendelijk.

Bij de winkel kom ik zeker niet meer terug. Ik zou mensen afraden om hier spullen aan te schaffen waarvan men niet weet hoe het gaat uitpakken (en wanneer weet je dat nu eigenlijk wel?!).

Scorekaart voor Futurezone