Dell (B2B)

Afgelopen zaterdag 20 juni wilde ik een server bij Dell bestellen. Er was een fout op website dus moest ik wachten tot maandag. Kan gebeuren, maar vooruit.

Dinsdag de 23e zoek ik de chat op. Het kostte me 30 min om medewerker te krijgen. Telkens handmatig op F5 drukken om te zien of iemand beschikbaar is werkt niet ideaal kan ik je vertellen. Deze medewerker zou me bellen na 2 min. Ik heb zitten wachten, toen ik hem weer via de chat aansprek. Hij kreeg hij een telefoontje tussendoor. Hij had een afspraak met mij, dat is niet netjes. Na 10 min toch gesproken.

Oorspronkelijke bestelling is niet mogelijk. Dit kost me met de nieuwe configuratie zo'n 80€ extra. 80€ op 1200€ is niet veel, maar toch.

Bij de vraag voor korting wordt mij resoluut medegededeeld dat dit niet mogelijk is.

Ik zou een bevestiging per e-mail krijgen maar ontvang dit niet.

De volgende dag (24e) bedenk ik mij dat het geheugen mogelijk verkeerd besteld is. Ik bell Dell om iets te wijzigen (800Mhz ipv 667 Mhz) en voor de bevestigingse-mail. Tevens om te vragen of ik de coupon code die ik heb kan gebruiken. Geen persoon die opneemt, dus ik spreek e.e.a. duidelijk in op de voicemail. Vervolgens krijg ik hier geen enkele reactie op: slechts een forward van de oorspronkelijke offerte, maar geen informatie over hoe te betalen, excuus of toelichting. Het geheugen is niet gewijzigd, over de coupon wordt niet gesproken.

Ik mail terug om het geheugen te laten wijzigen. Tevens herhaal ik de vraag over de prijsconfiguratie. Op de 25e krijg ik een reactie met "Sorry, ben even je vraag vergeten. Wat wilde je nog vragen over het geheugen?", en geen woord over de prijs. Ik reageer wederom met mijn wens.

- Tot vanavond (26e) -geen enkele reactie-. Vanavond om 18.10 uur stuur ik een mail waarin ik aangeef de bestelling te willen annuleren. Binnen het uur krijg ik een mail met 'De bestelling is geannuleerd'.

In zijn algemeenheid kwam de verkoper in eerste instantie redelijk keurig over, maar krijg ik steeds meer het idee dat het een 'gladde' was. Erg slordig werk, zeker voor een zakelijke bestelling van €1200. Dat de annulering wel binnen het uur geregeld kan worden is opmerkelijk.

Wat mij betreft geen enkele stijl...

Mijn vorige bestelling (waarover ik hier niet teveel zal uitweiden) was opeens geannuleerd omdat de betaalmethode niet correct was. Ook dat kan gebeuren, maar contacteer mij dan i.p.v. de hele zaak ongevraagd te cancellen.

Scorekaart voor Dell (B2B)