Play.com

In mijn ervaring is Play.com een betrouwbare en goedkope webwinkel. Het aanbod is enorm, de website zit erg goed in elkaar en het bestellen werkt soepel (vooral nadat je eenmaal bent aangemeld en dergelijke).

Mijn bestelling was een 9-tal dvd's. Uiteraard heeft slechts een klein deel van de dvd's Nederlandse ondertiteling, dus kopers die daar veel waarde aan hechten dienen daar rekening mee te houden. Bij muziek-cd's en dergelijke is dit uiteraard geen factor.

Nog enkele voordelen van deze Engelse shop:
- Producten zijn vaak al verkrijgbaar voordat ze in Nederland uit zijn;
- Producten die in Nederland net nieuw zijn en het volle pond kosten, zijn bij Play.com vaak al voor de helft minder te vinden;
- Ook voor liefhebbers van geïmporteerde producten vanuit Amerika is er vrij veel aanbod.

De producten waren goed verpakt en kwamen aan per koerier.

Er wordt veel gezegd over de levertijd. Naar mijn mening doet Play.com alles wat ze kunnen, en is het vooral het internationale transport dat helaas wat tijd kost. De winkel heeft namelijk erg veel producten in voorraad (meer dan bijvoorbeeld Bol.com naar mijn idee) en verzendt de bestelling vrij snel (7 van de 9 producten na één dag verzonden, de rest iets later). Hoe lang de producten vervolgens onderweg zijn, valt soms wat tegen. In mijn geval was het ruim een week onderweg, terwijl Play.com aangeeft om 3-5 dagen tijd te gunnen.

Conclusie: Als je iets heel specifiek in hele korte tijd binnen wilt hebben, laat Play.com dan links liggen. Als je daarentegen geen moeite hebt met 5-15 dagen levertijd is het één van de beste webwinkels van Europa, en schiet het aanbod en prijsniveau de Nederlandse concurrentie voorbij.

Geen ervaring mee, aangezien alles erg netjes verpakt was en ik nog geen problemen heb gevonden. Uit andere reacties lees ik licht variërende berichten, maar over het algemeen schijnt de service vrij coulant en snel te zijn.

Scorekaart voor Play.com