Cyberport Deutschland

Cyberport heeft een goede overzichtelijke site. Hun produkten zijn vaak een aardig stukje goedkoper dan hier in NL. Ik kocht er een Saitek ProFlight Flight yoke en later de bijpassende Throttles. Maar ook mijn CPU en onlangs een MSI Radeon HD4850 dual slot met extra koeling. Zowel de Flight Yoke als de Radeon kaart waren op het moment van bestellen nog lang niet leverbaar in NL. De Saitek pas één of twee maanden later en dan nog sporadisch. De processor (Q6700) was zelf na verzending, nog 30 euro goedkoper dan in Nederland (schande voor de NL-shops!) Ik vind het een pluspunt dat je de goederen niet hoeft aan te betalen maar gewoon bij de pakketpost aan de deur betaalt (kost 4 euro) Iedere nieuwe bestelling gaat eenvoudig via je eigen account en je krijgt een mailtje wanneer je product het "lager hat verlassen". Alles loopt op rolletjes. steeds na 3 -4 dagen na verzending uit Dresden kwamen de pakjes aan. Toch krijgen ze van mij geen zeer goed want de Flight Yoke stond een aantal keren op groen op de site, maar werd niet verstuurd en stond dan ineens weer op rood. Uiteindelijk kwam hij na 6 weken (maar in NL nog steeds niet leverbaar!)

Geen enkele doos vanuit Dreseden is ongeschonden aangekomen. En waarschijnlijk heeft dat bij mijn laatste bestelling betekend dat GPU van de grafische kaart beschadigd is. Ik had het pak niet moet accepteren, maar ja, je denkt dat de binnenkant wel okee is. Ondanks een ruime laag luchtkussentjes zat er een knik in de fabrieksdoos van de kaart. Omdat de kaart zelf nog in piepschuim zat toch het ding maar geïnstalleerd. eerst niets gezien. 3d was goed, de koeling was perfect, maar ineens viel mij in FSX een rare scheur in het beeld op. Als of je in gebroken glas kijkt. Drivers wisselen 3 soorten plus de nieuwste ATI van die week. Niets. Dus bellen. Je wordt werkelijk heel vriendelijk en netjes te woord gestaan en verteld wat je moet doen om het ding terug te sturen. Wel werd er gezegd dat ze mij door zouden schakelen maar dat duurde zolang (tegen flinke internationale tikken van de meter) dat ik het nummer voor ausländer maar opnieuw ben gaan bellen. ik zei er bij dat ik uit NL belde en dat het doorschakelen niet goed was gegaan en dat het andere servicedesk nummer voor mij helemaal niet te bereiken was. Men bleef netjes en vriendelijk en ik was nu zo aan de beurt. Ik kon het ding terugsturen. Het opgegeven adres bleek een probleem voor TNT. Ik kreeg hem onbestelbaar retour want de plaats bestond niet volgens het noodlijdende Nederlandse postbedrijf (snap nu waarom) Absurd want als je op de postcode in Google maps Goegelt kom je exact op de juist plaats terecht. In de straat zelfs. De andere dingen die ik bij Cyberport kocht kwamen ook in gekwetste dozen aan maar ze zijn als product minder kwetsbaar ( de CPU bijvoorbeeld zit helemaal afgezonderd in z'n plastikje en kan onmogelijk ergens tegenaan stoten). Vreemd vind ik dat Cyberport de zaken met DHL verstuurd en dat ze hier met UPS aankwamen, terwijl op 30 km van waar ik woon een grote DHL overslag is. Ik vroeg me af of de onderlinge concurrentie soms op mijn pakje uitgeleefd werd. Kortom de verzendig van kwetsbare zaken is zeer slecht, maar ik weet niet of ik dat Cyberport aan moet rekenen of het duo DHL-UPS. Maar de vraag over verzending heeft als resultaat dus: zeer slecht.

Uit dit stuk kun je als potentiële Cyberport klant een waarschuwing lezen. Het aftersales contact met Cyberport liep redelijk. De medewerkers zijn uiterst correct en vriendelijk, je zou hopen dat we in Nederland daar wat van leren. Er werd al snel aangeboden de grafische kaart terug te sturen, als zou blijken dat hun technische dienst een fout ontdekte zou ik een andere krijgen. Heel redelijk vooral ook dankzij het Duitse recht, dat een beetje voorloopt op het onze. Teruggestuurd en wat denk je? hun technische dienst zegt dat hij okee is. Fijn dan. En wat wilt u nu? geld terug? Da's geen probleem, Cyberport stuurt je een check die na een paar dagen per post (niet aangetekend..!!!..) binnenkomt. Probleem opgelost denk je? Ja en nee, want door de spelregels van Cyberport heb je wel betaald voor de verzending en het terugsturen. Bovendien moet je mogelijk nog kosten maken voor het innen van de cheque. Ik ben kwijt: 12,50+ 26,96= €39,46
Oftewel terugsturen (2x in mijn geval) en het toesturen en ik heb nu dus nog niets. Dit vind ik dus het addertje onder het gras. Het kost Cyberport immers helemaal niets want zij verkopen de kaart gewoon weer en hebben verder geen kosten gemaakt. Koop je in Nederlandse zaak dan kun je er even naar toe, desnoods PC mee. Maar zelfs mijn screenshots waren niet goed genoeg voor ze. En als je de kaart test met een testbeeld zie je inderdaad niets (2d) en ook in spellen die wel 3d zijn, maar niet statisch zoals sommige Windows in FSX, zie je het probleem ook haast niet. Dus? Kopen bij Cyberport kan, maar koop alleen iets dat niet zo kwetsbaar is als een grafische kaart en hou er rekening mee dat je in ieder geval de verzendkosten definitief kwijt bent (of het ding moet misschien echt helemaal niet meer werken zo dat zij er zelfs niet meer omheen kunnen) Een gewaarschuwde Hollander telt voor twee.

Scorekaart voor Cyberport Deutschland