Graficall Computers Leiden

avatar van vmsw
vmsw Karma 19,7K

Mijn klant wilde de MSI NX7900GTO-T2D512E PCX videokaart graag hebben: een videokaart die er al uit was, en slechts bij een paar winkels nog leverbaar was. Na enkele keren tevergeefs besteld te hebben kwam ik uit bij Graficall.
Website ziet er redelijk uit, beetje verouderd, maar werkt wel prima. Overzichtelijk en genoeg (product)informatie.

Videokaart zaterdag in het weekend besteld, en maandag kreeg ik al gelijk een telefoontje of ik wel echt de videokaart kwam ophalen, sterker nog: ik moest hem diezelfde dag nog ophalen, anders ging hij naar een andere klant (vanwege grote interesse). Beetje vreemd, immers al zou ik hem niet ophalen, is er toch nog genoeg interesse. Enfin, ik heb hem opgehaald. 5 minuten moeten wachten, ging allemaal prima.

Winkel ziet er netjes uit, je wordt 'normaal' geholpen (niet persé vriendelijk, maar met weinig enthousiasme.

N.B. bestel/afleverdatum horen een maand eerder te liggen, echter omdat dit niet meer mogelijk is staan ze in januari.

Videokaart werkte goed, totdat mijn klant in begin oktober aangaf dat deze problemen had. Na testen heb ik hem op 16 oktober 2007 ingeleverd voor garantie. Ik kreeg gelijk al de mededeling dat de reparatie ongeveer 6 weken ging duren, en dat ik na die datum contact kon opnemen (volgens mij had ik er niet eens gevraagd wanneer hij klaar zou zijn).

6 weken later nog steeds geen videokaart terug, dus na een telefoontje kreeg ik te horen dat ze gingen kijken waar hij bleef. Ik ben niet teruggebeld, en heb een week later nog maar een telefoontje gedaan om te kijken of ik reactie zou krijgen: leverancier had hem nog niet gerepareerd, naar wens kon ik zelf de leverancier (tevens een ex-distributeur van mij) bellen: winkels horen zélf hun klanten te bedienen, en niet door te sturen naar leveranciers!
Uiteindelijk heb ik de videokaart terug kunnen krijgen op 10 december, dus ruim 2 maanden later dan ingeleverd. Hiervoor werd ik opgebeld: eindelijk.

Maar ook nu bleek helaas dat de videokaart nog steeds kapot was. Ik heb hem midden die maand december 2007 weer teruggebracht bij de winkel, en deze keer werd ik totaal niet geloofd toen ik aangaf dat deze videokaart kapot was: "ze zouden het eerst eens goed controleren" kreeg ik te horen.
Na weer 6 weken gewacht te hebben geen informatie. Na (3x) bellen (de verantwoordelijke voor RMA's was niet aanwezig) kreeg ik haar aan de lijn: heel vriendelijk en behulpzaam. Nadat ze gebeld had heeft ze me aangegeven dat ik nog moest wachten: helaas was de leverancier zo traag, en daar baalde ze ook ontzettend van, echter kon ze niks voor me betekenen. Weer twee weken later heb ik maar weer gebeld, want dit kan gewoon niet: mijn klant werd bovendien ook ongeduldig (en ik ben dan wel zo netjes om alle verantwoordelijk op me te houden: had de klant in januari al een andere videokaart gegeven, omdat ik het echt niet meer vond kunnen).
Weer de vriendelijke dame aan de lijn, maar ook deze keer moest ik nog echt wachten. Ze raadde me aan om zelf eens te bellen naar haar distributeur: weer "afschuiven". Maar ook deze had geen goed nieuws, ging eens kijken waar hij bleef.
Na een week later weer aan de lijn te hangen bij Graficall hebben ze me een andere (veel slechtere budgetmodel 8600GS) videokaart aangeboden. Onzin natuurlijk voor zo'n topmodel als het was. Ik kon kiezen voor de dagwaarde (een berdag om zo'n budgetmodel te krijgen) of deze videokaart, wat zij wel een goede deal vond. Ik dus niet.
Weer levearncier aan de lijn, want zijzelf ging niet kijken naar een andere videokaart voor me. Daar heb ik na een lang telefoontje voor elkaar kunnen krijgen een betere 8600GTS te krijgen, echter alsnog wat crappy, maar in ieder geval richting de oorspronkelijke videokaart. Ik ben dus wel achteruitgegaan op deze garantie, maar ik zag geen weg meer om meer te krijgen, en heb ook geen zin om nog een tijd moeite te gaan doen.

De videokaart is totaal dus vanaf oktober 2007 tot maart 2008 weggeweest, vanwege een defect! Als ik bij andere leveranciers zou zijn hadden ze me al veel eerder geholpen, en had het me bovendien weinig tijd gekost.

Slechte aftersale: ze zouden eventueel mij een (tijdelijke) videokaart hebben kunnen aanbieden, iets wat ik ook altijd naar mijn klanten doe, of gewoon betere manier van RMA afhandeling kunnen gebruiken. Volgens mij kopen ze nog steeds bij deze distributeur in, gezien hun productenlijst.

Scorekaart voor Graficall Computers Leiden