Zondag 06-04-2008 heb ik de vestiging in Spijkenisse bezocht om een nieuwe TFT monitor te kopen. Uitstekend door een oudere dame te woord gestaan die de verschillen tussen de verschillende modellen aan mij uitlegde.
Uiteindelijk heb ik voor de Samsung Syncmaster 226BW gekozen.
op mijn vraag hoe het zit met dode pixelgarantie, werd mij aangeboden om de monitor ter plekke te controleren op dode pixels. Dit leek mij een uitstekend plan.
Uit het magazijn werd door een andere medewerker een doos gehaald van een `nieuwe' monitor. Ik zag echter dat hij deze doos helaas uit zijn handen liet vallen. Tevens hadden de doos (er zat een schroef in de doos gedrukt?) en de monitor (de stickers aan de onderkant van de monitor waren verwijderd) sporen dat deze eerder waren gebruikt.
Alhoewel deze monitor geen dode pixels vertoonde, verzocht op basis van wat ik mee had gemaakt toch om een ander exemplaar.
Aangezien deze wel nieuw uit doos kwam en geen dode pixels vertoonde, heb ik hem aangeschaft.
Al met al scoort de winkel met de service om op dode pixels te demonstreren wel een voldoende.
Echter door hun handelswijze met de eerste monitor, werd een matige indruk gewekt. Dit heb ik ook aan de desbetreffende medewerker kenbaar gemaakt.
Anagezien ik de monitor in de winkel heb aangeschaft en direct heb meegenomen, is verzending niet van toepassing.
KlantenserviceThuis anagesloten, bleek de monitor perfect te werken. Ik hoop dat hij dat blijft doen en dat ik geen aftersales nodig heb.
EDIT: na anderhalve week gebruik van de monitor, is er een dode groenkleurige subpixel ontstaan. Erg irritant bij een wiite achtergrond.
De winkel hierover geinformeerd, helaas willen ze hier niets aan doen.
Volgende keer toch maar mijn monitor kopen bij een winkel die een fatsoenlijke pixelgarantie geeft.
Edit 2: Het verhaal gaat verder:
Wat verder tegenvalt van de monitor, is de mate van backlight bleeding. Toen ik de monitor kocht, stond deze in het daglicht en dan merk je dat niet.
Thuis computer ik echter vaak `s avonds met minder omgevingslicht. Bij een donkere achtergrond, valt dan op dat het witte licht van het backlight erg overheerst (bijvoorbeeld bij het bekijken van films). Niet echt mooi moet ik eerlijk zeggen.
Bij de aanschaf van de monitor is dit op geen enkele manier ter sprake gebracht. Ook het bijregelen van brightness of contrast helpt niet erg.
Om samen tot een oplossing te komen en op de hoop enige coulance te krijgen, heb ik de Computerkrakers bezocht om het een ander te bespreken. Helaas is dit niet gelukt. Aan de verkoper aan de balie heb ik mijn verhaal uitgelegd en aangegeven dat ik de monitor zwaar vind tegenvallen. Helaas kreeg ik een erg stugge en zeer klantonvriendelijke reactie van de jongeman.
Hij deed geen enkele poging om mij tegemoet te komen en bleef volhouden dat ik de enige was met deze klacht en dat het een goede monitor is. Hij had geen enkele interesse in hetgeen IK van de monitor vind.
Garantie kan ik volgende Computerkrakers geen aanspraak op maken, omdat de monitor verder goed werkt.
Dat is net zoiets als een nieuwe auto kopen waarvan alleen de eerste en tweede versnelling werken. En dan als antwoord krijgen: Ja, hij rijdt toch?
Alleen is het niet erg comfortabel.
Edit 3: Gisterenmiddag heb ik mijn monitor bij de Computerkrakers afgeleverd om hem door hun technische dienst na te laten kijken. ’s Avonds werd ik gebeld dat ik hem weer op kon halen.
Zij gaven aan geen afwijkende fouten te hebben gevonden. Daarom kan ik geen aanspraak maken op de garantie. Ik heb in de winkel ter plekke een felle discussie met de figuur achter de toonbank over gevoerd.
Maar ja, waar sta je als consument in zo’n geval? Zij geven aan dat er niets mankeert aan de monitor, terwijl ik vind van wel. Te ver kun je ook niet gaan, want dan overtreedt ik de wet. En dan ben ik natuurlijke degene die het gedaan heeft.
Daarom maar de monitor weer aangenomen en meegenomen naar huis. Thuis aangekomen heb ik de doos geopend en het bleek dat ze vergeten waren om de stroomkabel en nog wat andere accessoires in te pakken. Toen ik de monitor op de monitorvoet plaatste, merkte ik dat deze ook anders was, want veel `lammer’ dan mijn eigen monitorvoet. Erg slordig dus van de Computerkrakers!
De grootste verrassing kwam echter toen ik de monitor aanzette. Deze monitor heeft namelijk geen van de problemen die ik in de topicstart aangaf. Dit is een perfect ding!
Ik heb een vermoeden, dat gezien hetgeen hiervoor gebeurd is, zij per ongeluk de verkeerde monitor aan mij hebben gegeven. Of het is toch een vorm van service die zij me willen aanbieden.
Dit betekent echter ook dat mijn oude, gebrekkige, monitor nog bij de Computerkrakers staat, en hun kennende, zal deze weer als zijnde nieuwe verkocht worden!
Pas dus op als u de komende een Samsung 226 BW bij de Computerkrakers koopt! Controleer deze heel erg goed, want de kans bestaat dat u een exemplaar meekrijgt met een groengekleurde dode subpixel en een extreme mate van backlight bleeding!
Ik heb de Computerkrakers er van op de hoogte gesteld dat zij de verkeerde monitor hebben meegegeven. Zodoende valt mij niets te verwijten. Ik ben benieuwd hoe ze er op reageren.