Na lang te hebben gezocht naar een geschikte opvolger van mijn (crt) beeldscherm kwam ik uit bij de Samsung 215TW, een mooie 21'' tft-scherm met S-PVA paneel en veel extra's.
Het viel me al op dat hij bijna nergens op voorraad was, dus ik heb de 5 goedkoopste shops gemaild met de vraag of en wanneer hij leverbaar is. Daarbij vroeg ik nadrukkelijk of het product niet toevallig end-of-life was.
Plover Systems gaf een goede reactie en was ook nog eens de goedkoopste. (ik heb incl. pixelgarantie besteld, omdat ik als bedrijf bestel (=geen afkoelingsperiode) en ik zeker wil zijn van een pixel-perfect scherm) Ze gaven, in tegenstelling tot andere shops (Die veelal niks konden zeggen over levertijd of end-of-life), dat het product eruit gaat maar dat ze er nog een paar kregen over 2 weken.
Met die wetenschap heb ik het beeldscherm besteld, het duurt dan wel 2 weken, maar dat had ik er wel voor over.
Tot nu toe een prima indruk van de shop.
Nadat ik twee weken niks had gehoord van de shop, heb ik ze maar een mailtje gestuurd voor een update. Na 3 (werk)dagen (!) kreeg ik een automatisch gegenereerde statusupdate mail dat mijn order geannuleerd is omdat hij niet meer leverbaar is... Dit neem ik ze erg kwalijk. Ze verzekerde me vooraf ervan dat er nog een paar binnen kwamen, anders had ik niet bij ze besteld, ze komen dus hun 'belofte' niet na. Daar komt nog bij dat ze erg langzaam en onpersoonlijk reageren, in feite heb ik geen eens een reactie gehad op m'n mail, die statusupdate had ik waarschijnlijk ook wel gehad zonder dat ik mailde (maar wellicht later)
Vandaag maar direct bij Digitique besteld, die had 'm nog op voorraad. Wel iets duurder, maar 30 euro op 500 is niet zo'n probleem.
Als ik een bestelling plaats inspecteer ik altijd even de website en de voorwaarden, deze is bij Plover Systems niet in orde (gaf eerder iemand ook al aan).
Je mag bij kopen op afstand wel degelijk de verpakking openmaken en het product in gebruik nemen. Je hebt ook recht op vergoeding van de verzendkosten (van de eerste zending), je hoeft alleen het terugzenden te betalen.
Ook de zin 'De bedenktijd geld niet als het product speciaal voor u besteld is' is maar half waar. Het gaat hier uitsluitend om maatwerk, waarbij het product speciaal gemaakt is voor de klant (denk aan een maatpak, maatkasten, enz.), nooit om massaproductie.
Ze proberen dus op alle manieren onder deze afkoelingsperiode uit te komen... maar daarmee snijden ze alleen zichzelf in de vingers, want in de wet staat dat bij verkeerde (of afwezige) voorlichting, de afkoelingsperiode 3 maanden duurt... dus test gerust je producten 3 maanden en stuur het dan terug. (mits in nieuwstaat uiteraard)