Euromaxi Computers Spijkenisse

Ben van plan om nieuw systeem te bouwen, dus op tweakers en de internet gezocht naar input over producten en shops.
Besloot bij euromaxi een aantal onderdelen te bestellen voor de pc.

Site is overzichtelijk met een goed aanbod. Alleen klopten de levertijden voor sommige producten niet.

Ik heb het volgende besteld op donderdag 10 januari:

1 Coolermaster (behuizing) cm 690
1 Zalman (processor cooler) cnps9500 led
2 Samsung (harddisk) spinpoint 500gb 7200rpm 16mb SATA
1 Euromaxi (aanbieding) hoofdtelefoon met microfoon (3jr) op=op
1 Zalman (voeding) zm600-hp 600w
1 Intel (processor) s775 e6750 core2 duo 2.66ghz box

Het betaald via iDeal, alleen ik kreeg pas de maandag erop(14 jan) melding dat de betaling was ontvangen. Dezelfde dag een vervolgmail ontvangen waarin stond dat een aantal onderdelen bijbesteld moesten worden omdat die niet op voorraad waren.

Aan het einde van de week besloot ik te bellen om te kijken hoe het verliep. Kreeg te horen dat ik het beste een mailtje kon sturen en vragen naar de orderstatus. Die vrijdagochtend heb ik de mailtje verzonden.

De maandag erop geen mailtje ontvangen, dinsdag ook al niet. Ik besloot toen in de middag te bellen hoe het ervoor stond.
Blijkt de bestelling al de dag ervoor verzonden te zijn en dat de zalman voeding vervangen was door een ander soortgelijk voeding, door leveringsproblemen van de zalman.
Kreeg te horen dat er nog telefonisch contact met me zou zijn opgenomen omtrend de vervanging van de voeding, alleen wist ik van niets.
Daarbij nog de melding dat de behuizing nog op zich liet wachten en daarom later verstuurd zou worden.

Maar de beste heer vertelde me dat het verstuurde pakket nog op die dinsdag aan mij zou worden aangeboden.

Er werd die dinsdag niets afgeleverd, ook geen mail gekregen voor een update, overzicht of bericht van versturing van mij bestelling. Helemaal niets, ook geen track en trace nummer.

De volgende ochtend erop gebeld om te vragen hoe het met de zending zat.
Meneer kon niet kijken hoe het ervoor stond want het apparaat liep (ik citeer:"te kutten").
Hij zou het track en trace nummer zelf opsturen naar mijn e-mail adres.
Na een paar uur nog niets te hebben ontvangen, besloot in de middag weer te bellen.
Kreeg ditmaal een dame aan de lijn die me uitlegde dat er pas na drieën gegevens uit het systeem gehaald konden worden en dat er dan direct een mailtje verstuurd zou worden(ze had een notitie gemaakt).
In de namiddag nog niets ontvangen, nog gebeld(rond half vijf), maar kwam niet door.
De lijn werd verbroken na de boodschap dat alle "werknemers bezet" zijn. Meerdere pogingen gewaagd, hetzelfde resultaat, helaas.

Diezelfde avond een mail binnengekregen dat mijn bestelling was verzonden. Een paar minuten later staat het pakket voor mijn deur?
Pakket was redelijk goed verpakt, teveel tape omdat het in de doos iets te krap was.

Factuur bekeken, en in plaats van de boxed processor hebben ze een tray versie verzonden en een arctic cooler freezer pro 7 als vervanging.
Wederom geen bericht gehad hierover, geen overleg, niets.

Doos geopend, alles zat goed gestapeld.
De voeding(beqiuet ipv zalman) zat onderdaan in een eierhouder en daarop de koelers gestapeld, de twee harde schijven en de bestelde microfoon. Tussen de doosjes zaten er plastic plofzakjes, een blauw zakje en wat plastic folie.

Doosjes geopend maar ik kon de processor niet vinden, doos grondig doorgezocht. Niets.
Meteen een mailtje gestuurd waarin ik vroeg of de processor wel meegeleverd was of dat nog zou worden meeverzonden met de behuizing.

Zending was niet compleet.

Behuizing is op donderdag 24 janauri afgeleverd, standaard verpakking van cooler master. Maar weer geen melding gehad of iets dergelijk, wat jammer is.
Communicatie laat heel wat te wensen over, en de 0900 nummer(35 cent per min) met de ellenlange wachttijden helpt ook niet echt.

Volgende ochtend(donderdag 24 jan) iets na negen gebeld, geen gehoor, hetzelfde verhaal als dag ervoor.
Pas rond tienen kreeg ik een zekere Wouter aan de lijn die me meedeelde dat hij de eigenaar was.

Vertelde hem mijn verhaal, kreeg te horen dat hij zelf persoonlijk de doos samenstelde en 100% zeker was dat de processor in zat.
Vroeg nog waar het dan kon zijn in het pakket want ik heb alles doorzocht.
Zijn antwoord is dat het wellicht in het moederbord doos kon zitten, probleem is dat ik geen moederbord heb besteld of ontvangen.
En dat ik in de doosjes moest kijken wat ik al gedaan had.

Na heen weer te praten vroeg ik hoe de processor verpakt was. "Ja, het kan in plastic verpakt zitten, je moet goed kijken en niet die plastic zakjes weggooien want die dingen zijn klein."
Hij wist niet hoe het verpakt was, en eerlijk gezegd zo verpak je een processor sowieso niet.

Meneer deelde me mee dat er niets in het magazijn lag en alles klopte met hun voorraad en dat probleem wellicht bij tnt kon liggen.
Doos omschreven en klonk volgens hem de juiste verpakking dus er was niet ingebroken door tnt.
Een optie was om een brief te schrijven en dat er dan een onderzoek gestart moet worden en dat zoiets gauw twee weken in beslag zou nemen, want volgens hem zat de processor in het pakket.

Wouter vertelde me dat hij niet na kon kijken of ik wel serieus was en dat het neerkwam op zijn woord tegen die van mij. Het liefst zou hij erbij zijn als ik die doos opende, ik ook ook toen hij het inpakte.
Vroeg hem om zijn naam, voor verdere contact, en of hij eventueel een nummer had waar ik hem op kon berieken(doorkies nummer of 06). Want ik wou nog een in keer in detail de verpakking doorlopen samen met Wouter.

Daarna nog even gediscussieerd over dat geval, waarna Wouter van toon veranderde en me vroeg of ik "tijd genoeg heb ofso".
Ik vroeg hem waar die opmerking voor nodig was en daarna hing de beste meneer op.

Nog geprobeerd te bellen, maar geen gehoor. Op de site van euromaxi een formulier ingevuld(RMA) artikelnummer van de e6750 en factuurnummer vermeld en reden van invullen.

Daarop nog een mailtje gestuurd, met mijn verhaal uitgelegd. Nog meerdere malen gerpobeerd te bellen door de loop van de dag, kwam er niet door of moest te lang wachten.

Wacht het nog af hoe het met de aanvraag zit, hopelijk word dit zo snel mogelijk opgelost.

Geen plesante ervaring tot nu toe, wellicht bedoelen ze het goed alleen het komt niet zo over. Geen mailtje teruggekregen, geen feedback(status update) en niet gewacht op mijn input en zomaar dingen veranderen.
Verzending is wel ok, alleen alles eromheen is ondermaats.
-EDIT-
Het woord is binnen.
Euromaxi is wegens bedrijfseconomische redenen gestopt.

Scorekaart voor Euromaxi Computers Spijkenisse