Flexpro

Vanwege meerdere negatieve surveys plaats ik mijn ervaringen hier ook, hoewel mijn eerste (en laatste) ervaring met deze zaak in de zomer van 2003 (Ja, je leest het goed :P) was.

Ik was een jochie van 14 en had eindelijk het geld bijelkaar gespaard voor een eigen pc. Ik heb toen een ECS K7S5A, AMD Athlon TB 1.33GHz, 256MB DDR en een witte merkloze kast bestelt voor samen €120,-.

Destijds had Flexpro ook een afdeling op Teletekst bij (ik geloof Veronica, toen ook wel bekend als V8). Omdat wij toen nog een inbelverbinding hadden heb ik alle onderdelen op teletekst bij elkaar gezocht en daarna via internet bestelt.
Over de overzichtelijkheid van de website kan ik dus weinig zeggen omdat ik alles gewoon bij de zoekfunctie invoerde.

Volgens de website waren alle onderdelen op voorraad en zou het maximaal 48u duren voordat het bezorgt zou worden. Dit heeft echter 5 dagen geduurd. Wat betreft de levertijden klopte er weinig van dus.

De onderdelen waren wel goed verpakt, maar het kon zeker beter. Zo zat de bestelde processor in een los hersluitbaar zakje. Erg appart, want er hoefde maar weinig gebeuren en er zou een pinnetje scheef zitten.

De rest was overigens wel goed verpakt maar ik vind het belachelijk dat je zo een processor verpakt.

Ik heb precies hetzelfde probleem als C4Vette beschreef gehad. Na ongeveer een maand deze processor gebruikt te hebben is deze zomaar kapot gegaan. Dus naar Flexpro gebeld en ze het verhaal uitgelegd. Ik moest de processor maar naar ze opsturen.

Zo gezegd zo gedaan. Helaas werd ik niet door ze op de hoogte gehouden dus heb ik er zelf maar even heen gebeld na 2 weken gewacht te hebben. De medewerker vertelde me dat ik nog een week geduld moest hebben en dat ze me dan zouden bellen over de status. Echter nog 2 week later weer niks gehoord, dus ik heb er die week meerdere malen heen gebeld. De medewerker werd mij op den duur een beetje zat volgens mij, want hij zei dat ik meer geduld moest hebben.

Dus wéér 2 week gewacht (zijn dus inmiddels al 1,5 maand verder). Toen heb ik mijn vader maar laten bellen, want ze kunnen een klant van 14 jaar natuurlijk makkelijk afkappen in een gesprek. Toen bij Flexpro de telefoon opgenomen werd en m'n vader begon over de Athlon Tunderbird wist de medewerker gelijk waar het over ging. Echter vriendelijker werd hij er niet op.
Na ongeveer een half uur gebeld te hebben hebben ze verteld dat ik GEEN nieuwe processor zou krijgen omdat het volgens hun mijn eigen schuld zou zijn. En geld terug, ho maar.

Ik heb toen maar een AMD Athlon XP 1900+ bij Gistron besteld.

Voor mij geen Flexpro meer.
Als iemand van Flexpro dit leest; neem een voorbeeld aan zaken als Azerty of 4Launch. Dát is tenminste service, en verzenden kunnen ze als de beste.

Scorekaart voor Flexpro