Basecom Computers

Op de 100e PC Dumpdag had ik een barebone (Asus P1 5945) aangeschafd bij deze winkel. Ik wilde het systeem graag als Mediacenter gebruiken op mijn LCD TV. Aangezien deze barebone een DVI uitgang had en redelijk geprijsd was, had ik deze aangeschaft. Tijdens de koop heb ik meerdere malen gevraagd DVI -> HDMI problemen met zich mee kan brengen met deze barebone. Door 2 verschillende medewerkers stellig beweerd dat het geen probleem zou zijn.

Thuis meteen Vista erop gezet en en op de TV aangesloten. Het beeld was erg slecht en een hogere resolutie dan 800x600 kon hij niet aan.

Vervolgens gebeld met de mensen van Basecom, ditmaal stellig beweerd dat de nieuwste driver voor de videokaart dit probleem zou oplossen. Ik heb vervolgens gevraagd wat ik kon doen als hij het nog steeds niet zou doen -> ruilen? (was binnen 8 dagen overigens). Er werd toen een beetje ge-irriteerd gerageerd van "Als er krassen op dat ding zit, neem ik het niet mee terug!" Let op: ik had het woord ruilen toen nog niets eens gebruikt, maar voelde al wat nattigheid.

Uiteindelijk heeft het updaten van de driver niks uitgemaakt en zelfs op de Asus website wordt beschreven dat DVI output van deze barebone problemen met zich meebracht.

Had het ding op de dumpdag gehaald, dus meteenmeegenomen.

Maar goed, ik kon het ding niet gebruiken en ik was nog binnen mijn 8 dagen "niet goed geld terug termijn". Eenmaal aangekomen in de winkel (beetje rare buurt in Den Haag), begon de ellende.

Nadat ik heb verteld dat ik mijn geld terug wilde, werd er paniekerig gereageerd. Winkelbediende beweerde eerste "dat er geen geld was in de winkel". We praten over een bedrag van 329 euro, dat zijn dus misschien twee goede videokaarten... Maar goed, de winkelbediende moest de baas erover bellen. De baas zei over de telefoon dat er geen geld teruggegeven kan worden, pas nadat ze alles hebben gechecked of er niks mis mee was. Ik heb dat ding notabene 6 dagen gelden aangeschafd, dus als er al wat was, dan was er garantie.

Voor de duidelijkheid, ik had Vista er niet afgehaald, omdat ik wilde kunnen aantonen dat de DVI output niet goed werkte.

Uiteindelijk moest ik mijn PC achterlaten en zouden het nakijken en zij zouden mij maandag erover terugbellen. Ze wilde de PC wel terugnemen, maar dat ging mij wel 29 euro kosten. Deze kosten waren voor het verwijderen van Windows Vista. Stomverbaasd was ik want blijkbaar kostte een simpele Format C: tegenwoordig 29 euro. Ik had geen keus, mijn PC lag bij hun en was afhankelijk wat ze mij wilde terugbetalen. Zij vonden dat ze het "netjes" hebben afgerond.

Een paar dagen later wel mijn 300 euro teruggekregen, maar ik kan nog steeds niet voorstellen dat ze me geld hebben afgetroggeld omdat "de PC niet in dezelfde staat is teruggebracht dan tijdens de aankoop".

Expertise heeft de winkel niet (meermaals gevraagd of DVI -> HDMI problemen met zich mee kon brangen) en als je wat hebt gekocht, hopen dat het allemaal goed is, want uiteindelijk zijn het alleen maar dieven. 29 euro is te overzien, maar als iemand zomaar geld van je afpakt en vervolgens zegt dat het netjes is, dat gaat mij erg ver. Mijn advies, koop hier niets.

Scorekaart voor Basecom Computers