Complete set van Canon 30D + objectieven + accessoires besteld op basis van goede ervaringen van vrienden en het scherpe prijsniveau. 'Bestellen bij Corné' is zo ongeveer een begrip geworden. Het assortiment is vrij uitgebreid hoewel de navigatie op de website nogal wat te wensen overlaat. Met name accessoires worden nogal op één hoop gegooid waardoor het soms lastig zoeken is.
Corné zelf reageert over het algemeen dezelfde dag nog op emails wat prettig is. Wel laten de statusupdates niet echt veel informatie zien. Bij mij bleef tot op de dag van verzending de status 'order ontvangen' staan waardoor ik steeds zelf moest navragen op welk onderdeel nog gewacht werd.
Tenslotte heb ik een Duitse versie van de 30D ontvangen in plaats van een Nederlandse.De camera zelf is internationaal maar alle begeleidende documentatie is in het Duits. Tijdens de pre-order periode waarin ik bestelde stond dat nog niet vermeld op de website, en het is dus een kleine tegenvaller.
De verzending gaat via UPS, wat wel goed is. Wat mij wel tegenviel is de vrij rommelige manier waarop met mijn order werd omgegaan en het feit dat tot drie maal toe werd beloofd dat de verzending op zeer korte termijn plaats zou vinden en dat dat evenzovele keren niet werd waargemaakt.
Ik wist dat de 30D bij bestelling niet op voorraad zou zijn maar wilde de rest van de order (3 lenzen, flitser etc.) graag verzonden hebben zodat ik die alvast op een andere camera kon gebruiken. Dat was prima. De Canon 10-22mm lens had een levertijd van een week dus daar zou nog even op gewacht worden. Vervolgens chronologisch:
24-3: ik mail wat de status is.
24-3: antwoord van Corné dat de lens die dag of maandag (27-3) binnen zal komen en dat de order dan direct verzonden zal worden.
29-3: ik informeer nog maar een keer waar het spul blijft.
29-3: Corné meldt dat de 30D de dag erna binnen zal komen en dat hij dan meteen de hele order uit zal leveren.
31-3: UPS komt langs, geen camera, ik mail.
31-3: Corné: vandaag gaat hij weg
3-4: Ik ontvang een mail met de melding dat de zending uiteindelijk op maandag in zijn geheel onderweg is gegaan.
4-4: UPS neemt de zending mee uit het magazijn om uit te gaan leveren maar brengt hem 's avonds weer terug zonder uitleverpoging
5-4: zending uiteindelijk bezorgd.
Ik snap wel dat Corné ook gebonden is aan de leveringen die hij krijgt maar als je het niet kunt waarmaken, zeg het dan ook niet toe.