Quickspot

Via kieskeurig kom ik bij deze shop terecht. Zij bieden de Gigavideo 40 aan tegen een prijs van 26 euro. Ik plaats een bestelling na me in de shop survey ervan te hebben overtuigd dat de winkel betrouwbaar is. Ik krijg netjes een orderbevestiging met betalingsgegevens. Even later ontvang ik een mail dat het product niet leverbaar is, maar dat ik wel een duurder product (met nagenoeg dezelfde specs) kan bestellen. Dit product is 39 euro, dus 1,5 keer zo duur! Het aangeboden product van 26 euro verwijderen ze direct van de site.
Ik geef aan dat dit geen alternatief is, gezien de veel hogere prijs. Een uitgebreide mailwisseling volgt en het komt erop neer dat men mijn order annuleert en dat ik kenbaar maak nooit meer bij de shop te zullen bestellen.
Men lokt mij naar de site met een aanbieding. Als men vervolgens deze niet kan leveren is dat simpelweg niet mijn probleem. Het was netjes en klantvriendelijk geweest als men mij het nieuwe artikel tegen de prijs van het oude had aangeboden, of me in ieder geval hierin tegemoet was gekomen. Men kiest er echter voor om in plaats van deze kleine verliesmarge door toedoen van hun eigen fout te nemen, en het geld te stoppen in een intensieve mailwisseling waarin ze mij de (inmiddels ex-)klant proberen te overtuigen van hun gelijk.
Klantvriendelijkheid bestaat IMO niet alleen uit het snel versturen van automatische mailtjes waarin je orderstatus wordt vermeld, maar ook uit de manier waarop probleemgevallen worden aangepakt en fouten en vergissingen worden opgelost. Dat is bijzonder slecht geregeld bij deze winkel en vandaar deze slechte score.

Scorekaart voor Quickspot