Joybuy

Waardeloze service en een hoop frustratie. Ik kocht een Nintendo Switch die bij aankomst direct defect bleek (Dead on Arrival). Dat kan gebeuren, maar de retourprocedure is een drama. Het aanvragen via de site is onduidelijk; naderhand eisen ze foto's van barcodes die vooraf niet verplicht waren. Beloofde reactietijden van 24 uur worden simpelweg niet nagekomen.

Na vier dagen kreeg ik een bizarre mail met de tekst: 'Sorry, we kunnen uw verzoek op dit moment niet verwerken vanwege Neem voor hulp contact op met de online klantenservice van Joybuy.' Vanwege wat?!

Inmiddels ben ik ruim een week verder, heb ik herhaaldelijk foto's en gegevens gestuurd, maar wordt mijn retour nog steeds getraineerd. Er is weinig 'Joy' aan deze partij. Bespaar jezelf de ellende, geef een paar tientjes extra uit bij een andere winkel en voorkom dit soort praktijken.

De Switch werd geleverd in een veel te grote doos zonder enige opvulling, wat de defecte levering mogelijk verklaart. Omdat ik mijn zoontje niet wilde teleurstellen, heb ik direct een nieuw exemplaar bij de MediaMarkt gekocht. Daarbij viel meteen op dat er keurig beschermfolie op het display zat; bij het exemplaar van Joybuy ontbrak dit volledig, wat grote twijfels oproept over de staat van het product

De klantenservice toont geen enkele deskundigheid of daadkracht. Het proces wordt getraineerd door telkens opnieuw te vragen naar gegevens die al meerdere malen zijn verstrekt, zonder dat er een concrete oplossing komt.

Scorekaart voor Joybuy

Deze winkel is minder dan 1 jaar bekend bij Tweakers.