Joybuy

Ik heb afgelopen vrijdag bij JoyBuy een ELEGOO Centauri Carbon 3d-printer besteld. Deze zou de volgende dag bezorgd worden.

Op vrijdagavond was de bezorgdatum verschoven van zaterdag naar maandag. Jammer maar niet het einde van de wereld. Op maandag rond 11:00 kreeg ik echter een mail van Dynalogic, de koeriersdienst dat er een 'Fout in de sortering' heeft plaatsgevonden.

Op dinsdag was dit nog steeds zo, waarna ik de chatfunctie heb gebruikt bij Joybuy. Na uitleg vertelde de dame mij dat ze 'de logistiek had versneld'. Geen idee wat dat moet betekenen..

Woensdag hetzelfde liedje, pakket vast in 'Fout in de sortering'. Aangezien Joybuy zijn afspraak niet nakwam heb ik telefonisch aangegeven mijn bestelling te willen annuleren.

Inmiddels is het een week later, de tracking staat nog steeds op 'Fout in de sortering', op de JoyBuy website is de status nog steeds 'Onderweg Vervoerder ontvangen'. Op mails krijg ik de standaard antwoorden
- Zodra het pakket weer in ons magazijn is, zullen wij u het geld terugstorten.
- Yes, our logistic company will contact Dynalogic!

Ik wil mijn geld terug maar ik kan nu helemaal niets. Dit was mijn eerste en waarschijnlijk laatste bestelling bij JoyBuy.

Update:
10 dagen na de originele bestelling weer in de chat geklommen bij JoyBuy. Daar aangegeven dat ik mijn geld terug wil. Het antwoord was weer standaard: Zodra het pakket terug is en dat ik contact op moest nemen met de koerier. Hierop heb ik aangegeven dat volgens de Nederlandse wet JB verantwoordelijk is voor het pakket tot op het moment van levering. Ik heb ook aangegeven dat ze zich moeten aanpassen aan de lokale wetten als ze in deze markt willen opereren. En prompt was de status aangepast naar retour en had ik dezelfde avond mijn geld terug. Het helpt dus om op je strepen te gaan staan in de chat.

Er heeft geen bezorging plaatsgevonden. Dat lijkt me genoeg reden om de verzending als waardeloos te omschrijven.

Communicatie is traag, er worden alleen algemeenheden gedeeld en er is niemand die mij echt lijkt te willen helpen.

Scorekaart voor Joybuy

Deze winkel is minder dan 1 jaar bekend bij Tweakers.