LASystems.be | zakelijk

Weigert levering na betaling, negeert eigen voorwaarden en communiceert zeer onbeleefd.

Op 27 december een bestelling geplaatst voor Corsair geheugen. De website gaf aan dat er nog 10 stuks op voorraad waren en ik heb direct betaald via Bancontact. Ik ontving netjes een orderbevestiging.

Na 4 dagen bleek de bestelling nog steeds niet verzonden. Na het contacteren om naar een verzenddatum te polsen annuleert LASystems de order eenzijdig. De reden? Hun distributeur zou een "foute prijslijst" hebben doorgegeven. Een klassiek excuus, maar als consument heb ik niets te maken met hun achterliggende schakels. De prijs was marktconform, dus van een overduidelijke prijsfout was geen sprake.

Wanneer ik hen wees op hun eigen Algemene Voorwaarden – waarin staat dat het eigendomsvoorbehoud geldt totdat er betaald is (en ik dus na betaling juridisch eigenaar ben) – werd de deur keihard dichtgegooid.

Conclusie: Deze shop hanteert een "lokvogel"-tactiek of heeft zijn voorraadbeheer niet op orde. Zodra het moeilijk wordt, weigeren ze elke verantwoordelijkheid en blokkeren ze de communicatie. Een afrader voor wie zekerheid wil.

Na 4 dagen bleek de bestelling nog steeds niet verzonden.

De reactie van de klantenservice was ronduit onbeschoft. In plaats van een oplossing te zoeken, kreeg ik te horen: "Graag verwijs ik u dus verder door naar FOD economie en de handelsrechtbank van Gent. Ik zie hun reactie graag tegemoet, verder verkeer van uwentwege zullen we ook niet beantwoorden aangezien deze case voor ons afgesloten is".

Wij reageren normaal niet uitgebreid op reviews, maar geven hier graag wat extra duiding aangezien de reviewer bepaalde informatie niet meegeeft.

De bestelling werd geplaatst op 27/12/2025 voor een RAM-module waarvan de prijs op dat moment niet marktconform was (75,33€ excl. btw). Dit was ook zichtbaar in de prijshistoriek (artikel: CMW16GX4M2Z3200C16 ) : het artikel kende een tijdelijke sterke prijsdaling zoals men ook kan zien en herstelde zich kort na het weekend. Onze distributeur heeft ons vervolgens bevestigd dat de prijslijsten verkeerd waren dus het product niet aan deze prijs kon worden uitgeleverd én bovendien niet in voorraad was bij hen. Wij hebben dan inderdaad de bestelling geannuleerd en de betaling tenietgedaan op 31/12/2025. Ter verduidelijking: op het moment van bestellen gaf ons systeem “verzending binnen 3–4 werkdagen” aan, op basis van de toen beschikbare info en leverancier.

Als zakelijke verkoper (B2B context) zijn wij in dat geval gerechtvaardigd de bestelling te annuleren.

Na meerdere mails met een dreigende ondertoon van bovengenoemde en onze herhaalde pogingen om bovenstaande toe te lichten, gaf de klant zelf aan verdere stappen te ondernemen bij andere instanties. Aangezien we rechtmatig en correct gehandeld hadden nodigden we deze klant dan uiteindelijk ook uit om meteen contact op te nemen met de betreffende instanties waar er in meerdere mails mee gedreigd werd.

Intern hebben we onze algemene voorwaarden alvast meer context gegeven zodoende het minder zwart/wit is voor interpretatie door AI tools.

Benoit - LA Systems

Scorekaart voor LASystems.be | zakelijk