Aangezien ik een DSLR wil gaan kopen, en simpelweg een fatsoenlijke service en garantie wil, en daar ook best wat meer voor wil betalen, ben ik bij Cityfoto in Breda geweest. Het doel was om advies te krijgen, ik was nog niet helemaal zeker wat voor camera ik wilde, en erachter te komen hoe het personeel is, een beetje vertrouwen in het personeel is toch wel prettig bij een aankoop met een bedrag van bijna 1500 euro.
De verkoper gaf me wat informatie en adviezen over een aantal SLR's, en wat-ie vertelde lijkt achteraf best te kloppen, nu ik e.e.a. nagelezen heb op Internet. Na een paar minuten uitleg wilde de verkoper er zeker van zijn dat ik de camera niet via internet zou bestellen en alleen maar even om advies te vragen. Ik heb uitgelegd dat ik service wil, en daarom gewoon in een winkel de camera wilde kopen. Voor de verkoper was dat niet genoeg, ik heb het nog een keer of 5 kunnen zeggen, maar meer informatie wilde de verkoper niet geven, tot ik met het geld in m'n broekzak kwam om m'n keus te maken en de camera gelijk te kopen. Wel kreeg ik wat folders in m'n hand gedrukt, en weer begon de verkoper over het kopen via internet, en of ik dat wilde gaan doen. Niet echt de manier om aan klanten te komen, in ieder geval niet bij mij, want ik heb het gesprek afgekapt, en ben op zoek gegaan naar een winkel waar ze wel advies geven.
Jammer, City Foto.