Zeer heldere website en Nederlandse modellen (in mijn geval een 1D mkII N) tegen zeer scherpe prijzen. Voorraadstatus op de website klopt niet altijd maar een mailtje verschafte duidelijkheid, hierop werd redelijk snel en goed gereageerd.
Camerakoning is de internettak van 'J & F de Fotograaf' in Bergschenhoek, een officieel Canon verkooppunt. Ook staan ze goed bekend bij CPS (Canon Professional Services). De webshop heeft een afhaal- en servicepunt in Delft en is telefonisch bereikbaar. Buiten de openingstijden van dit servicepunt kun je terecht bij de vestiging in Bergschenhoek.
In heb eind december geinformeerd naar de voorraadstatus van de Canon 1D mkII N. Deze bleek niet op voorraad en was in bestelling. Het was geen probleem om de factuur in december op te maken (belasting), ik kon m komen halen als hij binnen was. Dit werd uiteindelijk 20 januari (26 januari opgehaald). Even getest bij het servicepunt en meegenomen.
Thuis bleek helaas toch defect. Wat me hierbij opviel was dat het serienummer op de doos niet overeenkwam met het nummer op de body. Mijn conclusie hieruit is dat het waarschijnlijk een showmodel is geweest oid: niet netjes dat dat niet gemeld is.
De dag na het ophalen en het constateren van het defect ben ik teruggegaan naar Delft. Daar hadden ze geen nieuw exemplaar maar ze hadden er bij J&F in Bergschenhoek net een aantal binnengekregen. Ik kon het defecte exemplaar daar omruilen (15 minuutjes rijden). Wat dat betreft zeer tevreden.