iBOOD

Ik wil toekomstige kopers waarschuwen voor het garantiebeleid van iBOOD. Mijn Wharfedale SW-10 subwoofer begaf het na 2,5 jaar normaal gebruik, maar iBOOD weigert verantwoordelijkheid te nemen en beroept zich op een niet-bestaande “2 jaar garantie”-regel.
In mijn uitgebreide review leg ik uit hoe iBOOD zich verschuilt achter misleidende garantieregels en klanten onterecht op kosten jaagt.

In februari 2023 heb ik via iBOOD een Wharfedale SW-10 subwoofer gekocht (ordernummer: SO7613617). Na 2 jaar en 6 maanden normaal gebruik is het product defect geraakt.

Toen ik contact opnam met de klantenservice, kreeg ik meerdere keren te horen dat de “wettelijke garantietermijn van 2 jaar” zou zijn verlopen en dat ik het verder zelf met de fabrikant moest regelen. Dit is echter juridisch onjuist. In Nederland geldt non-conformiteit: een product moet een redelijke levensduur hebben. Voor een subwoofer van dit merk en deze prijsklasse mag je verwachten dat deze minimaal 5 jaar meegaat.

Na verder aandringen stelde iBOOD voor dat ik 83% van de reparatiekosten zelf zou betalen, omdat zij de “economische levensduur” van dit product op slechts 2 jaar zetten. Dit is een eigen interpretatie van iBOOD, niet de wettelijke norm en ook niet wat ConsuWijzer en de ACM hanteren.

Het is zorgwekkend dat iBOOD haar klanten zo slecht informeert over hun rechten en vervolgens vrijwel geen verantwoordelijkheid neemt. Ik heb inmiddels een ingebrekestelling gestuurd en zal de zaak verder voorleggen aan ConsuWijzer en, indien nodig, de Geschillencommissie.

Advies aan andere consumenten:
Controleer je rechten goed voordat je iets bij iBOOD koopt. De klantenservice verwijst standaard naar een vermeende “2 jaar garantietermijn”, maar dat is niet conform de Nederlandse wet. Bij duurdere producten is je recht op reparatie of vervanging vaak veel langer geldig.

Scorekaart voor iBOOD