iBOOD

De site werkt gewoon als je een product koopt. Dat gaat verder prima. Problemen doen zich voor verderop in het proces. De algemene indruk is niet erg positief. Zolang het allemaal standaard gaat en er geen interactie nodig is versturen ze traag maar verder geen issue, maar oh jee als het standaardproces niet werkt. Dan zie je een organisatie die posts van klanten aanpast, een standaard proces die vooral erg lijkt op pappen en nathouden.

Verzending is tot twee keer toe niet gedaan. Ik heb twee keer een Wolf-Garten grasmaaier gekocht en geen enkele ontvangen. Uiteraard beweert Ibood ze wel verzonden te hebben maar PostNL geeft aan niks te hebben ontvangen. Daarnaast is beide keren de beloofde verzenddatum (dat is de datum dat er een verzendlabel aangemaakt wordt) niet conform de afspraak. De tweede keer werd de vertraging al aangekondigd.

Ik ben niet geholpen met mijn klacht. Standaard mailtjes waarin vooraf al wordt aangegeven dat correspondentie tot extra vertraging leidt. 11 dagen na de klacht werd aangegeven dat het product niet leverbaar was. Toch stond het de volgende dag met een andere, hogere prijs weer op de site en te bestellen. Beetje vreemd en vooral niet erg klantvriendelijk.

De dag dat werd gemaild dat de grasmaaier verloren was en niet meer leverbaar was weer een grasmaaier besteld met een kleinere accu en een lagere prijs. En jawel, het gaat al weer precies zo.

Op het forum word je door de moderators beticht van het vermelden van onwaarheden en onzin. Dat halen ze met plezier weg om daar voor in de plaats zelf onzin en claims zonder bewijs te plaatsen. Ik hoop dat ik de grasmaaier nog ga krijgen maar ik vrees dat dat het niet gaat worden. Dan is iBood voor mij voltooid verleden tijd. Deze specifieke klacht is veel meer te lezen op het forum van iBood. Inmiddels zijn ze er zelf ook achter...

Maar het patroon is weer precies hetzelfde. De dag nadat het artikel niet meer op de site staat krijg je bericht dat het zoek is en je mag kiezen. Dan is de keuze geld terug of alsnog leveren. Het werd in mijn geval voor de 2e keer geld terug. Mijn account mag worden gewist daar. Daar koop ik niet meer.

Scorekaart voor iBOOD