Remarkt

Ook ik heb ondanks alle toch niet al te lovende reviews hier een gokje genomen met deze toko. Dit is een bulk 'refurb' retailer dus ik begrijp dat niet alle details van elke individuele machine vermeld kunnen worden in de advertenties maar ook ik heb een laptop van ze ontvangen van de hoogte 5-sterren kwaliteit met een compleet ondergestickerd toetsenbord iets wat ze toch echt zouden moeten vermelden (zet het bijvoorbeeld even achter de keuze bij het kiezen van de layout en geef optie voor stickerloos). Erg jammer want de backlight van de knopjes is meteen niet meer bruikbaar en de stickertjes zijn ook nog eens van slechte kwaliteit dus vreselijk plakkerig en onprettig om mee te typen. Om het helemaal af te maken zijn stickers voor kleinere toetsen ook nog eens (scheef) met de hand bijgeknipt. Gelukkig redelijk makkelijk te verwijderen dus de slechte kwaliteit van de stickers heeft ook nog een voordeel, op mijn laptop trof ik een toetsenbord aan met Finse layout.

Mijn bestelde laptop kwam ook met een defecte wifi module maar gelukkig hebben ze me ook een verkeerde SSD gestuurd (groter dan waar ik voor betaalde) dus voor mij heft dat elkaar wel op omdat ik toch altijd wel wifi kaartjes heb liggen. Bovendien heb ik absoluut geen zin om hiervoor contact met ze op te nemen want ik zit een anderhalve week later nog altijd op antwoord te wachten op een vrij makkelijke vraag dus ik heb het vermoeden dat ieder ander contact net zo moeizaam zal verlopen.

Dit was een gokje dat redelijk goed uit pakte voor mij maar ik kan deze winkel niet aanraden als je gewoon een goed werkende nette laptop wilt hebben zonder zelf eerst onderdelen te moeten vervangen (in mijn geval toetsenbord en wifi module).

Verpakking was prima, standaard laptop doosjes met knijpfolie.

Vrijdag besteld, dinsdag in huis, goed genoeg.

Scorekaart voor Remarkt