AlgemeenFinanciële meevaller, daardoor in december 3x gamelaptop (voor de kids) bij Lenovo gekocht. Hele leuke aanbieding op de site. Sneller geleverd dan gedacht (begin januari). Tot zover dik tevreden over Lenovo. 2 van de 3 laptops werken perfect. Echter de 3e laptop is na 1 dag kapot. Contact opgenomen met de klantenservice. Laptop kan via hun procedure teruggestuurd worden. Daarna wordt binnen twee weken her aankoopbedrag teruggestort. Tot zover nog steeds dik tevreden over Lenovo.
VerzendingOp zich hele nette prijs. Goed verpakt. Sneller geleverd dan gedacht. Maar 1 van de drie laptops DOA. Twijfel over de betrouwbaarheid op wat langere termijn van de andere 2.
KlantenserviceEen week of drie na terugsturen nog geen terugbetaling ontvangen. Dus contact opgenomen met klantenservice van Lenovo. Nu moet ik ineens eerst de "bewijsstukken" van het retour zenden aan Lenovo mailen. Gedaan. Bevestigd door Lenovo. Nu zou de terugbetaling binnen een week of twee volgen.
Medio februari nog geen terugbetaling. Weer de klantenservice van Lenovo gebeld. "Geen zorgen" volgens de klantenservice. In het systeem staat dat de terugbetaling binnen enkele dagen zal volgen.
Begin maart. Nog geen terugbetaling. Weer de klantenservice gebeld. Weer het zelfde verhaal met sorry en wat vervelend. Maar er moet eerst bevestigd worden dat de retourzending ontvangen is en dan wordt er terug betaald. Er wordt dit keer naar "een manager" gemaild die verder onbereikbaar en ontoegankelijk is. En ik moet mij vooral geen zorgen maken want het komt allemaal goed.
Eerlijk is eerlijk: de klantenservice medewerker (die denk ik ergens ver weg in een ander land in een callcenter werkt) doet op zich z'n best. Lenovo is in mijn beleving echter een onbetrouwbaar bedrijf
Update: 04-03-2025. Vandaag mail van Lenovo gekregen. "Mijn verzoek is verwerkt" en binnen 2 tot 10 werkdagen zou terugbetaling volgen. Eerst zien en dan geloven, maar er gebeurt wel iets.
Update 05-03-2025. Misschien was ik te ongeduldig? Misschien leest Lenovo hier wel mee? Hoe dan ook, vandaag is het aankoopbedrag teruggestort.
Lenovo heeft het dus uiteindelijk opgelost, maar de manier waarop verdient beslist heen schoonheidsprijs.