Art Electronics

Ik heb een LG OLED55C35LA besteld en dit ging prima. Ik kon betalen met creditcard en een ander afleveradres opgeven. Maar daarna begon de ellende...

De levering ging via Connected Logistics. Ik kreeg een link naar hun en track and trace systeem zodat ik de levering kon volgen. Rond 17:00 uur kreeg ik een mail dat ze in de buurt waren maar uiteindelijk was de levering pas rond 21:00 uur. Dat vond ik wel wat tegenvallen en ook wel erg laat, ik had er de hele dag voor uitgetrokken. Maar goed, wel netjes afgeleverd verder.

Voordat ik de doos wilde openen heb ik nog even het typenummer gecontroleerd en wat bleek: ze hebben een ander model geleverd.

Ik heb besteld: LG OLED55C35LA
Ze hebben geleverd: LG OLED55C31LA

Ik ben toen niet verder gegaan en heb de eerstvolgende werkdag direct contact met ze opgenomen en dit voorgelegd. Zij gaven aan dat dit hetzelfde model is en zouden mij wel een link sturen naar een een onafhankelijke website die dit zou bevestigen.

Daar ging het mij niet om. Het is een ander type dan ik heb besteld, namelijk een type voor de buitenlandse markt.

Zij geven aan dat dit klopt en ook op de website staat. Want die kunnen ze voordeliger inkopen. Ik heb vervolgens gekeken en het enige wat op de productpagina staat is een linkje met de titel "Europese modellen" en daar moet je dan maar lezen dat ze een ander type kunnen leveren dan je besteld hebt.

Ik heb vervolgens weer contact met ze opgenomen en aangeven dat ik de TV wil retourneren. Ik heb immers niet gekozen voor een buitenlands model. Ik verwacht gewoon geleverd te krijgen wat ik heb besteld. En ik vind niet dat het linkje (met enigszins misleidende titel) op de productpagina dit rechtvaardigt.

Zij gaven aan dat dit kan maar dit mij wel 45 euro kost. Hier was ik het niet mee eens, ik vind niet dat ik op moet draaien voor de kosten als er een ander product is geleverd dan ik heb besteld. Maar dat kon ik ze niet aan het verstand brengen.

UIteindelijk aangegeven dat ik de retourkosten dan wel (onder protest) voor eigen rekening neem. Vervolgens gaven ze aan dat ze foto's wilden van de verpakking én de TV met het scherm aan. Vervolgens heb ik (nogmaals) aangegeven dat de TV nog in de ongeopende verpakking zit. Daar hadden ze geen boodschap aan, dit waren nou eenmaal de voorwaarden.

Vervolgens heb ik 'm maar uitgepakt en besloten de TV te houden. Deze werkt goed met coax TV van Caiway en ik had geen zin in nog meer gedoe. Wel schrijf ik deze review om anderen te waarschuwen. En ik hoop dat Tweakers hier wat mee doet, want een partij met dit soort praktijken hoort niet thuis in de pricewatch.

Scorekaart voor Art Electronics