Teqfind

Via tweakers pricewatch een mooie SSD (Western Digital SN570 1TB) op 26-01-2024 in de aanbieding gekocht. Stond op voorraad, met de melding dat deze binnen 1 dag verstuurd wordt. 1-02 krijg ik een email dat deze "intern verwerkt" wordt, wat dat dan ook mag betekenen. De verzenddatum was tussen 5 en 12 feb.

Op 18 feb heb ik een nieuwe mail verstuurd waarom ik nog niets heb, kreeg een nieuwe mail met als verzenddatum 29 feb.

Op 3 maart heb ik een nieuwe mail verstuurd waarom ik nog niets heb, kreeg een nieuwe mail met als verzenddatum 18 maart.

Daar ik ondertussen op onderzoek ben gegaan naar het bedrijf en helaas er achter ben gekomen dat het alsmaar vooruitschuiven van de verzenddatum nogal een bekend fenomeen is, heb ik op 12 maart ze een ultimatum gesteld. Voor 27/03 of een verzending van het product dat ik gekocht heb, een vergelijkbaar product of mijn geld terug. Helaas heeft het bedrijf besloten voor optie 4: net doen of men niet thuis is.

Ik heb nog twee keer gebeld op 27/03 met vraag 1: is deze nog of voorraad en kan ik er 10 bestellen en met vraag 2: ik zou graag over mijn order willen praten.
In beide gevallen kan de receptioniste mij niet doorverbinden en zou ik teruggebeld worden. Ik ben voor 1 ding gebeld, om aan de lezer te gokken om welke vraag het ging. Tot vandaag de dag staat het product nog steeds op voorraad.

Vandaag maar een aangetekende brief gestuurd als voorbereiding voor de geschillencommissie.

Edit 15/04/2024

Wat Teqfind hieronder geplaatst heb klopt niet helemaal; Het klopt dat ze teruggebeld hebben met de melding dat ze de 580 op voorraad hebben en kunnen leveren op de vraag of ze 10+ op voorraad hadden, echter toen wisten ze nog niets van mijn afwachtende order af. Daar heb ik pas later op de dag voor gebeld, en hier hebben ze niets mee gedaan.

Op de aangetekende brief hebben ze gereageerd met de volgende "word over 2 weken gestuurd". Toen ik daarop later heb gereageerd met dat ik het product expliciet niet meer wil ontvangen zoals omschreven in de brief kreeg ik de melding dat die geannuleerd word en het 14 werkdagen kan duren tot ik mijn geld terug krijg. Daar ik in de brief ze gemeld had dat ze 15 dagen hadden om de de boel te regelen heb ik gemeld dat ik onacceptabel vond en nog een poging om tijd te rekken. Hierop is er netjes gemeld dat ik maar te wachten heb.

Ondertussen geprobeerd naar de verschillencommissie te gaan; dit kan niet ondanks dat teqfind dat meld. Hoewel men de illusie (zie terms and conditions, volgens mij hadden ze de logo ook op een bepaald moment op de website) wekt dat hun zijn lid zijn bij de Webshop Keurmerk, is na navraag dit niet waar. De verschillencommisie zal dan ook niets doen.

Klantenservice negeerde totaal mijn eerste vragen waarom het zo lang duurt en waarom het product nog op voorraad staat maar niet verstuurd word. Na melding dat ik de vooruitschuivende verzenddatum niet begrijp noch accepteerd heb ik niet meer van hun gehoord.

We begrijpen volledig uw frustratie over de vertraging in de levering van het bestelde artikel WD 1TB model 570. Maar we hebben u op 27 maart daadwerkelijk gebeld om u te informeren dat WD een nieuwe versie model 580 heeft gelanceerd en we hebben u de levering van dit model aangeboden voor dezelfde prijs. Uw opmerking aan de telefoon was: oké, ik zal erover nadenken en het u laten weten. Vanaf dat moment waren wij op uw reactie aan het wachten.
Wij vinden het het beste als we met elkaar in contact komen om dit misverstand zo snel mogelijk op te lossen.
Mvg
Team TeqFind