AlgemeenBetalen via IDeal, dat luk goed. Alles daarna niet.
Geen product. Geen antwoord op email.
En geld terug? Afwachten?
Ja in gedachten zie ik jullie ook al meewarig het hoofd schudden. Wat dacht die man eigenlijk? Een voordelige laptop van een online winkel in Mechelen (België)?
Van een winkel zonder reviews en zonder enige webwinkelkeurmerk? Echt? Die zoekt de problemen gewoon zelf op. Eigen schuld, dikke bult dus...
Maar dat is wat ik deed. Er stond bij Axitech aldaar in Mechelen een laptop in het raam van de webwinkel die maar liefst €150 voordeliger was dan zijn naaste (Nederlandse) concurrent.
En is het niet zo dat elke webshop ooit eens klein begonnen is en geen reviews had?
Bovendien had de laptop in kwestie een AZERTY toetsenbord. Dat daar een korting op wordt gegeven vond ik niet verwonderlijk. Dat toetsenbord gebruikt volgens mij niemand buiten |Frankrijk echt vrijwillig. Zo moet je daarop zelfs voor de punt aan het einde van een zin al de SHIFT toets gebruiken. Kortom leuk voor iemand die niet anders dan Frans typt en een draak voor de rest van de wereld. Maar zolang je niet naar de toetsten kijkt kun je elke gewenste layout instellen...zodoende besloot ik op 2 februari de voordelige laptop van Axitech uit Mechelen an te kopen die volgens de website aanwezig was in het 'centraal magazijn' met een levertijd van 1-2 dagen. De betaling verliep nog probleemloos via iDeal. Direct ontving ik ook een bevestigingsmail en een paar uur later de factuur. Ruim de tijd om een en ander te controleren. Koop gesloten!
Dacht ik. Want helaas ook na de 2de dag van de levertijd nog geen traceernummer. Ik besloot na te vragen. Ik ontving (zowaar) antwoord:
"Uw bestelling bevat een product dat momenteel niet in voorraad is.
Wij zullen alsnog trachten de bestelling te leveren, maar dit zal wel enige vertraging betekenen voor uw bestelling.
Indien u liever uw bestelling annuleert, gelieve deze mail te beantwoorden en dit te vermelden. "
Waarom ik dat al eerder niet van Axitech zelf had vernomen, een vraag. Maar goed "ENIGE VERTRAGING" dus. Hoe lang is dat? Intussen was de voorraad in het 'centraal magazijn' van Axitech (lees: hun distributeur) tot nul gereduceerd en stond bij de door mijn aangekochte laptop dat er een nieuwe levering verwacht werd op 28 MAART! Geen goed teken. Tegelijkertijd zag ik dat de door mij bestelde laptop plotseling in geen enkele Belgische winkel meer te koop was (hetzelfde 'centrale magazijn' haha). Nog erger, ineens was er een 'refurbished' laptop van hetzelfde type bij Axitech te koop voor een prijs HOGER dan de nieuwprijs bij de Nederlandse concurrenten!
Op mijn emails met vragen over de nieuwe levertijd kwam geen enkele reactie meer meer. Niets dan doodse stilte. Na betaling - en misschien ook al daarvoor hoor - wordt je als klant bij Axitech volkomen genegeerd.
Niets dus, tot ik een week na mijn bestelling zonder enige vorm van pardon plotseling een 'creditfactuur' ontvang omdat het artikel niet leverbaar zou zijn. Dat dat een reden was om de verkoop te ontbinden staat niet in hun eigen algemene voorwaarden en in Nederlandse webshops was het artikel nog wel leverbaar. Zelfs met dat beruchte AZERTY toetsenbord. Ik had daarom over kunnen gaan tot de zgn. 'dekkingskoop' maar ja, wie wil er in de clinch met een computerwinkeltje zonder communicatie uit Mechelen?
Intussen was het zelfs mij duidelijk geworden dat het gehele scala van aanbod van Axitech bestaat uit een door een scriptje gegegeneerde en ten minste gedeeltelijk virtuele voorraad van een onbekende distributeur. En dat ik het niet met een concurrerende webshop te doen had maar met een traditioneel computerwinkeltje dat zijn hoofd boven water probeert te houden in deze online tijden.
Geld terug dan maar. Nu zou je verwachten dat er na een creditfactuur ook direct een terugbetaling zou volgen maar helaas. We zijn intussen verscheidene emails en een week verder en nog steeds helemaal niets.
Ik zal hier zeer zeker geen tweede keer bestellen. Misschien dat u langs kunt gaan als u heel (HEEL) erg dicht in de buurtt van Mechelen bent om te zien of het product dat u bestelt ook echt bestaat voordat u betaalt en daarna zelfs nog om uw geld terug mag gaan bedelen.