livekaarten.nl

Moest Amazon giftcards hebben. Was mijn eerste bestelling via Amazon.com. Hierdoor 3 keer kort achter elkaar giftcards besteld omdat je bij afrekenen bij Amazon geen verzendkosten en belastingen in je winkelmandje te zien krijgt als je saldo niet toereikend is.
Bij de 3e bestelling ging het mis. Na de chat die overigens best aardig verliep werd gemaild dat het in behandeling was bij hun manager en in afwachting op goedkeuring van die persoon.
Na 36uur moet ik opeens een foto van mezelf met mijn ID kaart in de hand en een blaadje waarop datum, website en manier van betalen te zien zijn mailen. Beetje vreemd voor een simpele bestelling van €14,90

De eerste drie codes en zelfs de code na het probleem van de derde ging perfect. Dus als je niet teveel bestellingen kort achterelkaar doet zal het allemaal goed gaan denk ik.

De chat ging snel en dacht ook in eerste instantie dat het snel opgelost zou zijn.
Helaas dus. In opdracht van hun manager, volgens eigen zeggen, vraagt "Anna" een foto van mezelf met mijn ID kaart in de hand en een blaadje waarop datum, website en manier van betalen te zien zijn te mailen.

Lijkt mij ook genoeg om identiteit fraude in de hand te spelen en dus niet verstandig. Daarbij lijkt het mij overbodige informatie om te controleren of er iets mis is gegaan met de bestelling. Vooral na het aanleveren van een PDF met alle informatie op het afschrijf bewijs verkregen via de bankapp samen met een screenshot van de bestellinginformatie van de website.

Wat voegt in godsnaam die foto nog toe.

Scorekaart voor livekaarten.nl