AlgemeenHad een GPU (RTX 3080) gekocht.
Bestelling plaatsen was erg makkelijk en ging goed.
Product werkte een tijdje top (anderhalf jaar).
Met de klantenservice heb ik een slechte ervaring (garantieafhandeling).
Goed verpakt, snel verzonden en erg snel ontvangen.
Tracing snel ontvangen en ging via Trunkrs - kon het live volgen.
Dat was spannend!
Dat was gewoon top allemaal.
De klantenservice is vriendelijk en reageert binnen normale termijnen, en geeft de gevraagde informatie duidelijk.
Contact opgenomen dat mijn GPU kapot is. 2 dagen later krijg ik de informatie met de adresgegevens voor retour.
Mijn GPU heb ik terug gestuurd en nadat ze bevestigd hebben (allemaal binnen een week tijd, netjes!) dat deze kapot is, wilde ze (ook netjes, daar niet van) een voorstel doen om mijn RTX 3080 voor een 4070 Ti te wisselen.
Iedereen mag zijn mening hierover hebben maar een dergelijk aanbod wil ik niet.
Ik heb verzocht om of de kaart te repareren of het geld terug te geven.
Deze werd dus opgestuurd om gerepareerd te worden.
De fabrikant kon de kaart niet repareren dus kwamen ze met het bod om "door slijtage, genot, gebruik" maar 72% van het aan mij verschuldigd bedrag terug te betalen. De wet zegt dat bij garantieclaims voor de consument alles kosteloos moet, dus ze zijn gewoon verplicht het volledige bedrag, inclusief retourkosten die ik heb gemaakt, te betalen aan mij.
Dit willen ze niet, dus de zaak is overgenomen door mijn rechtsbijstand.
Weet waar u zaken mee doet mensen.
En ja ik weet dat de 4070 Ti "beter" is in pure prestaties, maar dat past gewoon niet. Dan moet ik extra kosten maken voor een ander moederbord en dat ga ik niet doen. Ik ben ook blij met een 3080. Er is maar 1 "2 slot" 4070 Ti en die is alsnog dikker dan mijn 3080. Ik heb alle PCI-e sloten gewoon nodig, en er moet ruimte over blijven om de GPU te koelen, punt, einde discussie.
Ondanks dat is het ook zo dat de 4070 Ti goedkoper is dan de prijs die op mijn factuur staat, dus eerlijk, de wet is hier in mijn voordeel. Ik ben benieuwd hoe ze zouden handelen als de wet in hun voordeel was.