TrueBase

Voor het eerst heb ik bij TrueBase twee SSD's besteld (Samsung T7, 500 GB), omdat ze het goedkoopst waren bij deze webwinkel. Ik had eerder nog niet van hen gehoord, maar besloot toch bij ze te kopen vanwege de hoge klantbeoordelingen.

Toen ik na vier dagen mijn bestelling nog niet had ontvangen, nam ik contact op om te reageren op hun mail met mijn bestelling. Ik kreeg meteen antwoord dat het niet op voorraad was en dat ik moest wachten. Dit duurde niet lang, want ik kreeg het pakketje twee dagen later, waarvoor ik ook nog geïnformeerd werd per mail. Keurige klantenservice dus.

Het enige nadeel vond ik de wijze waarop mijn twee SSD's werden verpakt en verzonden. Ze werden in een te grote doos gedaan (er paste makkelijk acht SSD's in, terwijl ik er maar twee had besteld), waardoor de overbodige lucht in de doos werd opgevuld met plastic luchtzakken. Dit vond ik milieubelastend en niet fijn om te ervaren. Zoveel plastic. Ik zou wensen dat ze dit niet meer deden en met papier zouden opvullen (zoals Amazon bijvoorbeeld doet).

Hierom ga ik niet meer bij ze bestellen. Dat vind ik enorm jammer, maar het moet even gezegd worden.

Beste Richard,

Allereerst wil ik je bedanken dat je de tijd hebt genomen om ons te beoordelen. Het is uiteraard jammer dat we je niet opnieuw mogen verwelkomen.

Graag ga ik ook inhoudelijk op je feedback in. Als bedrijf versturen wij veel schokgevoelige elektronica, waaronder een groot aantal harddrives. Om de schokken tijdens levering zo veel mogelijk te absorberen, pakken we iets ruimer in. Uit andere reviews blijkt dat dit over het algemeen als zeer prettig wordt ervaren. Wat betreft de geleverde SSD's, dat had inderdaad optimaler gekund. Maar zelfs bij dit soort producten zijn klanten vaak ontevreden als er een deukje in de productverpakking zit, ongeacht of het een SSD is. Het product heeft dan zichtbaar klappen gehad. Je zou verbaasd zijn over de foto's die wij geregeld krijgen van klanten die laten zien hoe onze verzenddoos uiteindelijk is ontvangen, gelukkig met vaak wel een ongeschonden inhoud. Natuurlijk is een SSD geen harddrive, en we zullen er scherper op letten om deze producten efficiënter in te pakken. Nogmaals dank voor deze feedback.

Wat betreft het beschermingsmateriaal in de doosjes, enkele jaren geleden zijn we overgestapt van gerecycled karton als opvulling omdat dit naast stof ook relatief zwaarder is dan plastic luchtkussentjes. Deze kussentjes kunnen na ontvangst weer als opvulling worden gebruikt bij een retourzending, of kunnen bij de plastic verpakkingen ingezameld worden waarna ze perfect te recyclen zijn. Er is nog steeds veel discussie over wat milieubelastender is, karton of plastic, van productie tot recycling. Vooralsnog is onze keuze gevallen op flinterdunne plastic luchtkussentjes.

Bob van TrueBase

Scorekaart voor TrueBase