bol Plaza België

Bol.com moet stoppen met samenwerking met 3de partijen, of meer verantwoordelijkheid nemen om de klant te beschermen en niet de verantwoordelijkheid van zich afschuiven.
Als ik via Bol iets koop, ga ik er vanuit dat gezien zij het platform bieden, zij ook hun verantwoordelijkheid dragen.

Robotstofzuiger besteld met levering volgende dag (select) maar niet geleverd op die dag. De dag na de geplande leveringsdatum, nog altijd niets ontvangen en dan de klantendienst gebeld, ook omdat de order nog altijd op 'klaarmaken voor verzending stond'. Klantendienst heeft toen mijn geld teruggestort zodat ik meteen een ander kon bestellen (prijs was inmiddels gezakt). Na ontvangst van de nieuwe bestelling kwam de oude (geannuleerde) bestelling als nog toe.

Ik breng bol op de hoogte van deze levering en de madam van de klanten dienst zegt mij: "goed dat u dit meldt, we laten iemand komen om het pakket op te halen, we sturen u morgen een mail met de vraag/formulier waar en wanneer we deze kunnen ophalen. Nadat ik de het mailtje met het adres door gesttuurd had kreeg ik vervolgens te horen dat ik het pakket zelf moet terug binnen steken bij een post-punt....
Als je vervolgens zegt, dat dit niet lukt en je graag hun belofte dat ze het pakket komen halen nakomen. Dan gaat bol.com dreigen met deurwaarders en plots je geannuleerde bestelling weer factureren. Wederom contact opgenomen, hoop gedoe en diverse malen doorgeschakeld waar bij de één dit belooft de ander dat.
Uiteindelijk na veel aandringen en gezever kreeg ik het voorstel en de belofte dat ik een 'tegoedbon' zou krijgen voor alle miserie als ik het pakket binnen zou doen bij de Albert Heijn (+/- 15km van mijn woonst). Gelukkig moest ik daar de volgende dag toch toevallig zijn.
Bij de AH aangekomen krijg ik te horen dat ik een barcode/verzendticket moet hebben, welke ik dus nooit gehad heb. Ik terplaatse terug naar de klantendienst gebeld. De persoonen die ik toen aan de lijn gehad hebben zeggen dat ze me die niet kunnen bezorgen omdat het artikel als 'geannuleerd' staat (onder tussen wordt ik diverse malen doorverbonden). Na meer dan een uur bij de AH ben ik dus met het pakket terug naar huis gegaan.
Ik heb vervolgens een aangetekend schrijven naar bol gestuurd met een ingebrekestelling, waarna ik ben opgebeld.
Nu kon mijn pakket opeens toch wel weer opgehaald worden. Uit eindelijk na zo'n 3 maanden was het pakket du terug de deur uit. De dag dat het pakket werd opgehaald terug contactopgenomen met de vraag wanneer ik de tegoedbon in mijn account mocht verwachten.
"sorry meneer, wij hebben het pakket opgehaald, die bon was alleen geldig als u het pakket zelf binnen zou brengen"

Scorekaart voor bol Plaza België