codima.be

In de pricewatch zag ik een Quadro T1000 videokaart langskomen voor een redelijke prijs.
Geen hoogvlieger wat betreft prestaties, maar past in een kleine behuizing en is een redelijke , maar nog steeds prijzige upgrade van een Quadro P1000.

De prijs was lager dan gebruikelijk, maar er was slechts 1 exemplaar op voorraad en volgens reviews had codima soms scherpe prijzen. Dus het leek geen onrealistisch aanbod te zijn, zeker gezien de grote prijsdalingen bij videokaarten op dit moment.

Bestellen verliep verder goed en ik kreeg snel een bevestiging in de mail.
Maar daarna bleef het stil en er werd niets verzonden.
Twee volle werkdagen gingen voorbij zonder (verzend-)bericht, maar op de avond daarna werd de bestelling geannuleerd zonder enige informatie.

De dag daarna kwam er toch een mail met uitleg.
De 'verdeler' had een foute prijs ingesteld.
Volgens codima mochten ze nu niet meer leveren: "Ook is het is bij wet verboden om artikels onder de aankoopprijs te verkopen, dus zijn wij verplicht uw bestelling te annuleren en terug te betalen."
Pure onzin natuurlijk en ik zou ook graag een link naar dat wetsartikel willen zien.
Kennelijk was er wel een wil om te leveren en daarmee is volgens Nederlands recht een overeenkomst tot stand gekomen en is codima ook verplicht te leveren (Burgerlijk Wetboek 7, afdeling 2, artikel 9.4). De algemene voorwaarden maken ook geen voorbehoud voor prijsfouten.
Als je niet wil leveren codima, kom daar gewoon eerlijk voor uit en verzin geen smoesjes!

Een wanprestatie van codima, die eigenlijk maar 1 ster waard is. Maar nog 1 ster omdat terugbetaling wel snel en correct verliep.

Eigenlijk had ik geen tijd aan een review willen besteden, maar een (ongevraagde!) mail om een review in te dienen trok me toch over de streep.
Bij deze de gevraagde review!

Dagenlang geen reactie van codima. Daarna een verzonnen reden waarom ze niet mogen leveren.

Nog wel een extra ster voor de correcte terugbetaling.

Scorekaart voor codima.be