TheNextShop AudioVisual

UPDATE:

Naar aanleiding van deze review heeft TheNextShop contact met me opgenomen. Zij hebben de beamer vervangen en deze twee dagen later hoogstpersoonlijk bij mij thuis gemonteerd, geïnstalleerd en afgesteld!

Verder heeft men beloofd er alles aan te gaan doen om een situatie als deze in de toekomst te voorkomen, en afgaande op de plannen die ik heb gehoord heb ik hier goede hoop voor.

UPDATE:

-----

Niet lang nadat de retourtermijn was verstreken viel het mij op dat er op een volledig donker beeld een blauw vlekje te zien was. Beamerwebwinkel.com/TheNextShop liet mij weten dat de beamer hiervoor opgestuurd moest worden naar Epson, en dat dit gewoon onder de garantie viel.

Omdat dit up het hoogtepunt van de COVID-lockdowns was en men mij niet kon vertellen hoelang een reparatie zou duren heb ik in overleg besloten dit uit te stellen tot na de zomervakantie, zeker aangezien het echt alleen zichtbaar was op een volledig donker beeld.

Toen de nazomer eindelijk was aangebroken de beamer dan eindelijk opgestuurd, waarna ik deze een week later defect terugkreeg. Het pixel shifting mechanisme was stuk gegaan, waardoor de beamer niet langer in staat was om beelden in 4k weer te geven, maar altijd 1080p weergaf, ongeacht de bron.

Dit aangegeven bij Beamerwebwinkel.com/TheNextShop en ik moest de beamer nog maar een keertje van het plafond halen en opsturen. Beamerwebwinkel.com/TheNextShop bevestigde dat dit inderdaad een defect aan de beamer was en mij werd beloofd dat men een extra nacontrole zou doen zodat ik 100% zeker een werkend apparaat terug zou krijgen.

Twee weken na verzending werd ik door Beamerwebwinkel.com/TheNextShop gebeld dat ze de beamer hadden nagekeken en dat deze naar mij onderweg was.

Toen ik deze ontving zat er een briefje in de doos afkomstig van het reparatiecentrum met de melding dat zij geen reparatie hadden uitgevoerd, want 'wij hebben de vorige keer niets verkeerds gedaan, dus het ligt aan de klant'.

Niet alleen zat er nu een gloednieuwe kras op de behuizing, de beamer was dus ook nog exact even defect als voor de twee weken dat ik hem kwijt was. Uiteraard gebeld met Beamerwebwinkel.com/TheNextShop, en te horen gekregen dat diezelfde medewerker die het probleem eerder had bevestigd, het bij de nacontrole "over het hoofd gezien", terwijl het gewoon op de werkbon stond...

Hoewel de medewerker het met mij eens was dat het apparaat eigenlijk gewoon vervangen moest worden, gaf hij aan dat dit niet mogelijk was omdat Epson dat verzoek had afgewezen. Dat Beamerwebwinkel.com/TheNextShop hier zelf had geblunderd maakte daarbij niet uit.

Of ik de beamer graag nog eventjes een derde keer op kon sturen, dan zouden ze nu echt een super deluxe nacontrole doen om ervoor te zorgen dat het echt helemaal tiptop in orde was.

Aangegeven dat ik dit erg vervelend vond en gevraagd of ik een leenmodel zou kunnen krijgen tijdens de reparatie. Dit werd meteen afgeschoten, ik moest het maar weer een paar weken zonder beamer stellen.

Beamerwebwinkel.com/TheNextShop had beloofd had probleem extra te verduidelijken bij Epson om herhaling van het voorgaande fiasco te voorkomen. Epson gaf, nadat ik zelf met hen contact heb gehad, aan dat dat niet is gebeurd.

Deze keer is de beamer drie weken bij het reparatiecentrum geweest, waar men beweert het hele binnenwerk van de beamer te hebben vervangen.

Beamerwebwinkel.com/TheNextShop had beloofd de beamer na terugkomst uit het reparatiecentrum meteen dezelfde dag na te kijken en naar mij door te sturen.

Een week nadat Beamerwebwinkel.com/TheNextShop de beamer had ontvangen volgens de track and trace code die ik van het reparatiecentrum kreeg nog steeds niks gehoord van Beamerwebwinkel.com/TheNextShop. Dus toch maar eens gebeld, men gaf heel koeltjes aan dat ze er "ergens volgende week" wel tijd voor zouden hebben.

Aangegeven dat ik na een maand toch echt wel eens mijn beamer terug wilde, en toen werd deze dezelfde dag nog "nagekeken" en verzonden.

Deze keer ontving ik een beamer met een rood-groene gloed over het hele beeld. Toegegeven, ik kon deze gloed nu wel in 4k aanschouwen,

Wat een "nacontrole" bij Beamerwebwinkel.com/TheNextShop inhoudt is mij echt een compleet raadsel... Gebruik je daar bijvoorbeeld niet een paar testbeelden voor om afwijkingen in het beeld te spotten?

Uiteraard weer gebeld. Ik moest maar een mailtje sturen met een foto. Zo gezegd zo gedaan.

Een week na de mail nog geen reactie ontvangen. Op maandag voor de duizendste keer met Beamerwebwinkel.com/TheNextShop gebeld, zij hadden nog geen antwoord voor me. Wel werd mij verteld dat beamer hoe dan ook een vierde keer opgestuurd zou moeten worden, en dat het daarvoor niet uitmaakte hoe duidelijk de foto's het probleem weergaven.

Uiteraard heb ik aangegeven dit volstrekt absurd te vinden. De medewerker was het met mij eens dat het apparaat eigenlijk gewoon vervangen moest worden, maar dat soort beslissingen waren niet zijn verantwoordelijkheid.

Mij werd beloofd dat ik op donderdag teruggebeld zou worden met een oplossing.

Uiteraard werd ik op donderdag niet teruggebeld.

Op zaterdag nam ik dan zelf de telefoon maar weer in handen. Men kon mij niet helpen, want de zaterdagploeg was hier niet verantwoordelijk voor. Omdat de medewerker het schrikbarend vond de deze zaak al zo lang speelde, en vond dat de beamer eigenlijk gewoon vervangen moest worden, verbond hij me door met de leidinggevende van de zaterdagploeg, die vertelde me niet te kunnen helpen, want de zaterdagploeg was hier niet verantwoordelijk voor, al vond ook hij dat het apparaat gewoon vervangen moest worden.

Wel wist hij me te vertellen dat de medewerker die de terugbelafspraak in de agenda had gezet met corona thuis bleek te zitten, maar dat komt op mij over als een makkelijk excuus. Als je een gedeelde agenda hanteert voor je afspreken zou een andere medewerker zoiets makkelijk even op kunnen pikken, al is het maar om te zeggen dat er wat vertraging is vanwege zieke. Men had het naar eigen zeggen zelfs helemaal niet druk deze week...

Zoals is te lezen in de rest van dit epistel is het nakomen van afspraken en beloftes niet bepaald een sterke kant van deze zaak.

Mij werd wel beloofd dat er nu echt spoed achter gezet werd, en dat ik uiterlijk maandag teruggebeld zou worden met een passende oplossing.

Uiteraard werd ik op maandag... niet teruggebeld...

Terugkijkend had ik liever gehad dat Beamerwebwinkel.com/TheNextShop vanaf het begin af aan eerlijk had aangegeven dat ze me gewoon 2500 euro in de maag gingen spitsen, dat had me in elk geval het bloed onder mijn nagels bespaard.

Het is overigens ook relevant om te vermelden dat in elk telefoongesprek met Beamerwebwinkel.com/TheNextShop de medewerkers me vertellen hoe erg ze het allemaal wel niet voor me vinden dat Epson er zo'n potje van aan het maken is, maar er volledig aan voorbij gaan dat het eigenlijk gewoon hun eigen gekluns en gebroken beloftes zijn die ervoor zorgen dat dit nu al maandenlang voortduurt.

Elke keer krijg ik weer te horen dat ze in gesprek zijn met die en die van Epson om het voor me te fixen en dat ze niks voor me kunnen betekenen voordat zus en zo er een klap op heeft gegeven.

Alle medewerkers staan je extreem vriendelijk te woord, om je vervolgens keer op keer met een kluitje het riet in te sturen. Op emails wordt niet of heel traag gereageerd, waardoor je overal achteraan moet bellen.

Ik heb inmiddels een zaak aangemeld bij mijn rechtsbijstandverzekering in de hoop dat dat iets oplevert, maar het lijkt erop dat ik beter bij een andere partij een vervangende projector kan gaan kopen, gewoon om van het gezeur af te zijn.

2500 euro uitgeven en dan zo behandeld worden door een "speciaalzaak"... Ik snap er niks van...

Scorekaart voor TheNextShop AudioVisual