Zavvi

Tot nu toe heb ik wisselde ervaringen met Zavvi, ik heb er in het afgelopen jaar ongeveer 20 bestellingen geplaats, voornamelijk 4k blu rays en een paar blu rays. 1 x zat de disk los in het doosje en hoorde ik de plastic klipjes rammelen, na dit gemeld te hebben kreeg ik zonder vragen een nieuw exemplaar opgestuurd.

De levertijd voor bestellingen zonder track en trace is volgens hun website 5 tot 10 dagen. Daar komt in de praktijk niets van terecht, ik heb vandaag een bestelling opgehaald die er meer dan 2 maanden over heeft gedaan. Meestal is de bestelling pas na 5 a 6 weken binnen. Sommige box sets worden met track en trace verzonden, deze zijn binnen 10 dagen binnen.

Voor de meeste bestellingen moeten inklaringskosten betaald worden, deze zijn te declareren door via de bestelling op de website een vraag te stellen en hierbij de factuur van postnl en betaalbewijs van de bankrekening te uploaden. Je krijgt deze kosten vervolgens teruggestort.

Als de bestelling na 21 werkdagen dagen nog niet binnen is dan kan je een verloren order formulier indienen, de klantenservice, ze vragen vervolgens of je een terugbetaling wilt ontvangen of de order wil laten herzenden (mits op voorraad). Het nadeel is wel dat als de order na 5 weken alsnog aankomt, en de herzending komt ook aan, je de dubbele levering weer moet retourneren.

Als je betaald met PayPal dan kan je tot 10 x per jaar de retourkosten terugvragen tot maximaal 30 euro per keer. Je moet je hiervoor wel aanmelden bij PayPal, dat is gratis.

Scorekaart voor Zavvi