Simson Computers is hier aan de overkant, dus lekker dicht bij. Ik heb verscheidene componenten bij ze gekocht, waarvan één Maxtor harde schijf en een TFT monitor.
In principe nooit echt problemen gehad met de hardware die ze verkopen, maar met de harde schijf en monitor wel wat dingetjes gehad. De schijf begon te ratelen als een gek, en viel nét (lees, twee dagen) buiten de garantie. Toch geprobeerd, maar kreeg keihard nul op rekest.
Nou begrijp ik dat je als bedrijf natuurlijk wel je eigen beleid moet naleven, maar twee dagen buiten de garantietermijn een - vaste - klant in de kou laten staan vind ik niet acceptabel. Die vent die me te woord stond bleef ook steeds maar herhalen "de garantietermijn is één jaar meneer", welke vraag ik ook stelde. Als ik ergens de ziekte van krijg is het wel van die mensen.
Afijn, laatst een TFT monitor gekocht bij ze, en heb vandaag pas de kans gehad 't ding te installeren... zat ongeveer een week of drie tussen. Ik zet dat ding aan en 't eerste wat ik zie is dat er een stuk of vijf dode pixels op 't scherm zitten. Ik bellen, kreeg ik één of ander nummer wat ik mocht bellen van ze - niks met Simson te maken, lekker delegeren die hap, zijn ze lekker snel klaar en kunnen ze weer verdergaan met ouwehoeren bij de koffieautomaat.
Weer een hoop gedoe met formulieren sturen over en weer, ik wil gewoon een vervangend TFT scherm, klaar. Simson is mijn leverancier, dus ik verwacht van Simson support. Het is natuurlijk voor Simson lekker makkelijk verkopen zo, maar zodra ze ondersteuning moeten bieden of zichzelf eens een keertje moeten inleven in de klant zijn ze pertinent niet thuis. Absoluut geen aanrader.