Coolblue.be

In september 2020 bij Coolblue een Noblechairs Hero gaming stoel gekocht. Na 9 maanden gebruik komt een naad van de zitting los. Uiteraard gedekt door de garantie. NIET dus. Coolblue schuift de verantwoordelijkheid van zich af omdat het zou gaan om gebruikersschade. De enige optie die ik krijg is het laten onderzoeken van de schade (kostprijs 40 euro) en dan de reparatiekosten te betalen.

Nu ben ik toch van mening dat van een stoel die op moment van schrijven 429 euro kost en op de site van Coolblue als Topklasse beschouwd wordt, ik toch mag verwachten dat de naden niet loskomen na 9 maanden normaal gebruik.

Coolblue is echter anders van mening. Ik trek mijn conclusies. Coolblue is een trouwe klant kwijt die de laatste jaren al voor duizenden euro's gekocht heeft.

Coolblue kan ook een klacht verwachten bij de economische inspectie.

Jammer...

Na melding van de klacht kreeg ik vrij snel de mededeling dat de defecte stoel opgehaald zou worden. Ik heb dit geweigerd omdat de klantendienst al gezegd had dat de schade niet onder garantie valt. Toch de (vriendelijke) medewerker aan de deur gehad om de stoel op te halen, wat dus nutteloos was.
De verschillende diensten van Coolblue lijken niet of slecht met elkaar te communiceren.

Vandaag twee keer aan de telefoon gehangen om een oplossing te zoeken.
Eerste call: situatie uitgelegd waarna de medewerker zich even ging informeren. 45 minuten in wacht gehangen en toen werd de verbinding verbroken.
Tweede call: situatie opnieuw uitgelegd waarna de medewerker zich even ging informeren. 30 minuten in wacht gehangen en toen simpelweg hetzelfde antwoord gekregen als in de mail: we kunnen niets voor u doen.
De klantendienst is bevolkt met (vriendelijke) medewerkers die geen enkel eigen initiatief mogen nemen. Het is onmogelijk een verantwoordelijke aan de lijn te krijgen. Eigenlijk dient de klantendienst dus enkel voor het beantwoorden van eenvoudige vragen en het afschepen van klanten met klachten.

Scorekaart voor Coolblue.be