Ik heb hier 24 september, laat op de avond online een lens (Sigma 50-500 mm F4 - 6,3 EX APO RF (HSM)) en een filter (B&W UV 010 NC) besteld. Kreeg meteen een bevestiging van de bestelling (geautomatiseerd uiteraard).
26 september, 's morgens vroeg. Ik kreeg een handmatige bevestiging van Corné, met de informatie dat de lens op voorraad was en dat hij de filter moest bestellen. Dit zou ongeveer een week duren. Toch wel benieuwd naar de verdere gang van zaken (er is een optie met "bestellingen boven de € 500,- worden gratis bezorgd" dus die heb ik gekozen) heb ik daar nog navraag naar gedaan, evenals naar de tijd die het nog duurde eer het pakket verstuurd zou worden (ik ben er van uitgegaan dat beide artikelen in één keer verzonden zouden worden).
Diezelfde dag nog kreeg ik een reactie op mijn vraag: ik had zelf de keuze. Of beiden tegelijk, of de lens eerst en de filter achteraf. Bovendien lag de keuze van betaling ook aan mijn kant: of vooruit, of bij aflevering.
27 september, 's ochtends. In een reactie op de gekregen informatie van Corné heb ik hem laten weten dat ik graag de lens zou willen ontvangen en dat de filter nagestuurd kan worden. Tevens heb ik die ochtend het geld overgemaakt, wat de volgende dag op de rekening zou moeten zijn bijgeschreven.
28 september, 's avonds. Ik krijg een reactie van Corné dat de lens de volgende dag, 29 september, aan mij verstuurd zal worden. Ik reageer met een bedank mail.
29 september. Onzeker over de bezorgmethode stuur ik maar weer een mail om dit te informeren. Er is bij niet altijd iemand thuis en derhalve heb ik baat bij die informatie. Binnen twee uur een reactie van Corné dat het pakket via de TPG wordt verstuurd en dat ik het 30 september of uiterlijk 1 oktober kan verwachten.
30 september, half zes 's middags. Doordat ik een kennis heb bij de TPG die zelf pakketten bezorgt, weet ik dat bestellingen van boven de € 500,- altijd de volgende dag bezorgd moeten worden. Dat is company policy van de TPG. Aangezien het toch al bijna avond was heb ik Corné gemaild om te vragen om een Track & Trace nummer (T&T), zodat ik de status van het pakket kon achterhalen. Tevens heb ik hem gevraagd waarom ik die niet meteen heb gekregen.
1 oktober, 's ochtends. Omdat ik nog geen reactie gehad had op dat moment, heb ik het verzoek nogmaals gemaild. Kreeg 17 minuten na mijn tweede mail al antwoord, met helaas de informatie dat Corné geen T&T voor mij had, omdat de zendingen bij hem worden opgehaald. Blijkbaar geeft TPG dan geen T&T's (heb het nog eens nagevraagd en dat nummer geeft TPG altijd, dus wat Corné zegt is gewoon niet waar). Wél zou hij uitzoeken waar het pakket zich op dat moment bevond. Ik heb hem bedankt voor de reactie en gezegd op de informatie te zullen wachten.
Half vijf 's middags. Nog steeds geen informatie, ondanks de belofte ruim vijf uur eerder zou uitzoeken waar het pakje zich bevond. Ik maar weer gemaild om te vragen of hij al wat meer informatie had. Bovendien was dit de uiterlijke afleverdatum voor de lens. De reactie was dat de zending een dag bij TPG is blijven liggen. De volgende dag zou hij afgeleverd worden. Zoals eerder vermeld ken ik de TPG company policy en is dit in strijd daarmee. Theoretisch is dit dus helemaal niet mogelijk, mits het pakket ook daadwerkelijk 29 september is verzonden (sterker nog: 1 oktober was al over de datum). Maar de praktijk wijkt nog wel eens af van de theorie, dus akkoord. De reden dat hij niet na de beloft informatie heeft gegeven over de status van het pakket is omdat hij die dag in Keulen op de Photokina was, waarop ik hem weer vriendelijk bedankt heb voor de informatie.
2 oktober. De lens wordt bij mij afgeleverd.
4 oktober. Het is inmiddels al 8 dagen na de besteldatum en ik ben toch wel benieuwd of mijn bestelde filter al bij Corné is gearriveerd. Ik heb hem gemaild en hij weet mij, wederom met een snelle reactie, te melden dat deze 6 oktober bij hem binnenkomt.
7 oktober. De bestelde filter zou de dag ervoor binnen zijn gekomen, maar ik heb nog niets vernomen. Een mail leek mij op zijn plaats, met daarin tevens de vraag of hij dan vandaag (7 oktober) naar mij verstuurd is. De reactie is dat hij pas 8 oktober bij hem binnenkomt en de volgende dag, 9 oktober, naar mij verstuurd zal worden. Verbaasd reageer ik dat de bestelling eerst ongeveer een week zou duren, toen verschoven is naar 6 oktober (al tien dagen later dus) en nu naar 8 oktober. Hierbij maak ik de opmerking of ik hem nog wel krijg?
Corné reageert hierop dat zijn leverancier normaal gesproken drie à vier dagen nodig heeft om zijn bestelling te leveren maar dat het in dit geval iets langer duurde. Akkoord.
9 oktober, 's avonds. Vandaag zou de filter aan mij verstuurd worden maar heb nog niets mogen vernemen van Corné. Ik maar weer gemaild of de filter ook daadwerkelijk verzonden is of dat hij (en ik dus ook) nog langer moet wachten.
10 oktober. Corné meldt mij dat de filter 9 oktober is verstuurd. Dit betekent dat ik het pakket maandag 11 of uiterlijk dinsdag 12 oktober zal ontvangen.
13 oktober, 's avonds tien uur. Nogsteeds niets ontvangen. Dit is dus, net als met de lens, wéér te laat. De kans dat de TPG twee keer dezelfde fout maakt op mijn bestelling lijkt mij aardig klein, dus ik besluit om Corné maar weer te mailen. Hierbij geef ik hem aan dat ik hem tot en met 14 oktober geef om de filter bij mij te krijgen en dat ik anders graag het bedrag van de filter teruggestort zou zien.
14 oktober. Corné deelt mede dat hij het vervelend vindt om dit nieuws te horen. Hij beaamt dat het pakket er al lang had moeten zijn (11, uiterlijk 12 oktober). Hij belooft te zullen informeren bij de TPG en indien het pakket onvindbaar is, een nieuwe filter te zullen toesturen.
Die avond ben ik het echt beu. Constant uitgesteld, dingen die mis gaan, nog meer uitstellingen. Ik stuur Corné een mail waaruit (denk ik) duidelijk mijn irritatie blijkt. Hierin maak ik twee punten duidelijk:
A: Ik houd niet van spelletjes. Dat de TPG een keer een fout maakt (de bezorging van de lens) kan gebeuren. Maar dat ze zó laks is dat het twee keer gebeurt op één bestelling dat gaat er bij mij niet in. Heb daarom om bewijs gevraagd waaruit blijkt dat hij de filter ook daadwerkelijk 9 oktober 2004 heeft verzonden, aangezien het om een behoorlijk bedrag gaat.
B: In mijn vorige mail heb ik gevraagd om teruggave van mijn geld. Dat betekent dat ik de 78 euro terug wil als de filter niet bij mij binnen is. Dit betekent dus NIET dat hij er nóg maar één opstuurt.
Ik voeg toe dat ik besluit het wachten wederom uit te stellen. Ditmaal met één dag: vrijdag 15 oktober. Tevens zet ik in het bericht dat ik het erg jammer vind dat het zo moet gaan en dat ik er van uitga dat Corné zich mijn irritatie in kan denken, aangezien het hier toch gaat om een bestelling van bijna 2100 gulden.
Ik krijg diezelfde dag nog een reactie waarin hij zegt mijn frustratie te snappen maar dat hij er alles aan doet om de filter z.s.m. bij mij te krijgen. Tevens meldt hij me dat een nieuwe filter inmiddels onderweg is en dat hij hoopt dat, mocht ik er twee krijgen, ik er dan weer één terug wil sturen. Op mijn verzoek bewijs te leveren van de verzending op 9 oktober reageert hij niet.
15 oktober. Ik geloof mijn ogen niet als ik een envelop vind met daarin de bestelde filter. Het is inmiddels al bijna drie weken na bestelling en ik had nooit gedacht dat de bestelling compleet zou zijn voor 16 oktober.
Nog een mailtje gestuurd met de bevestiging van ontvangst en over het feit dat ik als klant niet op deze manier behandeld wens te worden. Bovendien heb ik gezegd verbaasd te zijn dat het nu ineens binnen een dag kan, terwijl de vorige verzending nooit is aangekomen, en dat ik niet begrijp dat dit met de gewone post is verstuurd in plaats van de pakketservice (aangezien het toch om een behoorlijk kwetsbaar onderdeel gaat). Daarnaast heb ik hem erop gewezen dat zijn besluit mijn vraag om bewijs van verzending te negeren, niet echt meehelpt mijn gevoel van aangedaan onrecht te minderen, en dat ik het opvat als bekenning van dat hij gelogen heeft over de verzending van 9 oktober.
Deze laatste mail is nu twee uur geleden (15 oktober 2004, 17:34 u) verstuurd en heb er nog geen reactie op gehad.
Mijn conclusie heb ik opgedeeld in twee categorieën: voordelen (1) en nadelen (2).
1. Voordelen
CorneVanIperen.nl is wat betreft prijs, voor zover ik na ben gegaan, een aantrekkelijk adres om bestellingen te plaatsen. Bovendien reageert Corné redelijk snel op mail, wat ik erg goed vind. Daarom voor service een 8.
2. Nadelen
De verzending van beide produkten van mijn bestelling is mis gegaan. De eerste was te laat, de tweede was zelfs nóg later. Daarbij acht ik het bewezen dat Corné tegen mij gelogen heeft over het Track & Trace nummer en de verzending van 9 oktober, dat laatste omdat hij mijn (toch niet geheel onredelijke) oproep bewijs te leveren van verzending, genegeerd heeft (ik ga er van uit dat hij dat simpelweg niet kán en het daarom gewoon negeert). Dit gaat uiteraard ernstig ten koste van het cijfer voor Algemene indruk en Afhandeling bestellingen. Vandaar de 5 en de 4.
Ik betreur het erg dat het zo heeft moeten lopen en ik raad dan ook niemand aan om met Corné in zee te gaan.