Lenovo

De webshop zelf is qua looks en gebruik ok. Ik vond het nogal lastig om het model laptop wat ik voor ogen had terug te vinden. Zoeken helpt je daar niet echt bij. Bestelling en betaling verliepen verder zonder veel problemen.

Ik had voor mijn zoon bij Lenovo een Ideapad Gaming 3 besteld vanwege een mooie korting van €150,- Na een dag kreeg ik de mail met de verzendbevestiging en een bijbehorende tracking code. Hier ging het dus mis. Bij het controleren van de status gaf DHL me een fourmelding: onbekend trackingnummer. Dit heb je bij webshops wel vaker dus heb ik het een week aangekeken. Geen laptop en nog steeds een onbekend nummer bij DHL.

Ik ben toen maar gaan bellen met Digital River (aka Lenovo). De dame die ik aan de telefoon kreeg ging het voor me uitzoeken en 'escaleren'. Zonder verdere uitleg of wat daarvan te verwachten. Die nacht heb ik een geautomatiseerde mail ontvangen met een 'Bevestiging van vergoeding' voor het totale bedrag van de laptop maar niet de €25 voor de verzekering. Wederom zonder verdere uitleg.
Daarom maar weer gaan bellen. De order voor de laptop was geannuleerd en de terugbetaling voor de verzekering was nog in behandeling. Ik heb natuurlijk gevraagd waarom maar daarop kreeg ik een voor mij slecht te volgen verhaal over iets met de koerier. Ik heb aangegeven dat ik erg verbaasd ben hoe dit is verlopen maar daar kreeg ik verder weinig reactie op. Ze bood me nog wel aan om een nieuwe bestelling te plaatsen maar daar heb ik uitdrukkelijk van afgezien.

Wat ik gewoon niet begrijp is hoe gebrekkig en knullig de communicatie verlopen is. Ik had op zijn minst een mail verwacht met excuses en fatsoenlijke uitleg waarom die order zomaar geannuleerd is.
Ik heb inmiddels een nieuwe laptop besteld (niet bij DR) maar wacht nu nog op het terugstorten van het aankoopbedrag. Wachttijd 5-7 dagen.

Je wordt vriendelijk te woord gestaan aan de telefoon maar ik vond de communicatie bijzonder stroef verlopen. De dames die ik aan de telefoon gehad heb waren soms slecht te verstaan (duidelijk geen 'native speakers') en ze konden me niet echt goed uitleggen wat er hand was en hoe ze het gingen oplossen.
Ik heb ook een aantal keer proberen te bellen waarbij na drie keer overgaan er verder helemaal niets meer gebeurd. Qua bereikbaarheid is dat onder de maat.

Scorekaart voor Lenovo