AlgemeenOp 21 december is een Synology NAS besteld waar zowel ten tijde van bestellen alsook ruim 3 weken later 4 stuks van op voorraad staan.
Aangezien er na enkele werkdagen nog geen levering had plaatsgevonden en ook geen status update is ontvangen is er telefonisch contact gezocht. Helaas zonder succes aangezien sinds medio december enkel middels een bandje werd aangegeven dat ze telefonisch niet meer bereikbaar zijn voor de rest van het jaar. Er is vervolgens enkele werkdagen voor de jaarwisseling gemaild maar daar heb ik tot op het schrijven van deze review geen reactie ontvangen.
Begin januari is er na vele pogingen iemand telefonisch bereikt die na ruggespraak met de 'distributeur' aangaf dat de levering begin week 2 zou plaatsvinden waarna ook ter bevestiging nog een mail is ontvangen met een leverdatum. Uiteindelijk is die datum niet waargemaakt en voelde ik mij al, achteraf gezien terecht, aan het lijntje gehouden.
Na wederom diverse pogingen om telefonisch contact te krijgen vernam ik dat de levering nog niet heeft plaatsgevonden omdat de unit uit Azië moet komen. Op basis daarvan is zowel telefonisch als schriftelijk een annulering van de bestelling ingediend. Dit aangezien een levertermijn van 30 dagen hoogst ongebruikelijk is voor een courant model dat elders in december al goed verkrijgbaar was en nog steeds goed verkrijgbaar is. In hun leveringsvoorwaarden is hier netjes een voorziening voor ingebouwd maar die is discutabel aangezien het gaat om een product waarvan is beweerd dat het op voorraad is en waarvan dan ook mag worden verwacht dat deze binnen een redelijke termijn wordt geleverd.
In hun leveringsvoorwaarden staat dat er af magazijn wordt geleverd tenzij anders gecommuniceerd. Zowel ten tijde van het plaatsen van de bestelling alsook in de 2 weken daarna is niet uit eigen beweging gecommuniceerd dat zij geen voorraad hebben maar dat het nog moet worden geïmporteerd met een levertijd van enkele weken.
Op basis van valse informatie en voorwendselen zijn wij over gegaan tot een koop waarbij uiteindelijk herhaaldelijk tot enkele werkdagen voor de verzending is aangegeven dat de order moet worden geannuleerd. Tegen beter weten in zijn zij enkele dagen na de verzoeken alsnog overgegaan tot levering waardoor de levering uiteindelijk 4 weken in beslag heeft genomen. Het product retourneren is volgens hun, ondanks de vele misleidingen en nalatigheden, niet mogelijk omdat mij wordt verweten niet tijdig de order te hebben geannuleerd.
De zoveelste onwaarheid die ditmaal zelfs afkomstig is van een medewerker met een, voor de branche niet relevante, titel. Van een medewerker die met een titel pocht mag worden verwacht dat hij alle communicatie goed heeft doorgenomen en correct en klantvriendelijk reageert in plaats van onzinnigheden uit te kramen.
Met de mededeling dat ik dan maar juridisch advies moet inwinnen tracht men mij uiteindelijk af te wimpelen.
Vanwege SARS-CoV-2 is er begrip voor langere levertijden mits hier netjes over wordt gecommuniceerd middels een status update maar deugdelijke communicatie is helaas ver te zoeken.
De klantonvriendelijkheid, het voor de gek houden van klanten met onwaarheden en verkeerde- en misleidende informatie voorschotelen is onacceptabel en dit is dan ook voor mij de laatste keer dat hier wat wordt besteld. Dat ik deze ogenschijnlijke, getuige de overige reviews, malafide organisatie op alle vlakken nog met 1 ster waardeer mag als coulant worden aangemerkt.
Deze kwestie is dermate schofferend dat ik het, na hier 20 jaar voornamelijk passief te hebben 'geparticipeerd', niet kon nalaten een post/review achter te laten om anderen te behoeden van uren gesteggel met een partij die kennelijk een klant als melkkoe in plaats van 'zakenrelatie' ziet.
De periode van het plaatsen van een bestelling tot het daadwerkelijk in ontvangst mogen nemen was 4 weken.
KlantenserviceZeer slecht te bereiken ondanks de SARS-CoV-2 situatie en feestdagen waar rekening mee is gehouden. Vanaf kerst bijna 2 weken telefonisch onbereikbaar met enkel de automatische mededeling dat communicatie enkel per mail mogelijk is. Men schroomt niet om de klant aan het lijntje te houden en onwaarheden te verkondigen.