ASCI Technologies

Ik maak een bestelling voor een Geforce 6800 Videokaart, krijg een bevestiging en er wordt gevraagd of ik hem wil ophalen of onder rembours wil op laten sturen, ik kies voor rembours maar ik hoor nooit hoeveel het nou gaat kosten.
Dan krijg ik een mailtje dat hij niet op voorraad is en vervolgens hoor ik er niks meer van.

Paar dagen later koop ik deze kaart ergens anders en ik meld ASCI dat ik de bestelling wil annuleren. Krijg ik een mailtje terug dat het niet zomaar gaat en dat zij een “restockingsfee” in rekening gaan brengen. Hoe ga ze iets restocken wat bij hun 0 op voorraad is. Geen een winkel in Nederland heeft zo’n kaart nog in voorraad?

Nou lees ik in de algemene voorwaarden iets dat het 1/3 van het bedrag is. Dat zou dus 150 euro zijn voor iets wat ze niet hebben. Nou is dat volgens mij toch al onzin want ze kunnen daar natuurlijk neerzetten wat ze willen.

Nou heb ik hier een stukje uit het consumentenrecht (Stb 2000, 617, inwerkingtreding KB: Stb 2001, 24).

Consumenten die op afstand overeenkomsten sluiten met leveranciers van goederen of diensten worden per 1 februari aanstaande in het Burgerlijk Wetboek beter beschermd. Zo moet de verkoper hen beter informeren en krijgen zij een bedenktijd van minimaal zeven dagen, waarbinnen zij de overeenkomst ongedaan kunnen maken. Dat is de kern van een nieuwe wet over de overeenkomst op afstand die vanaf 1 februari 2001 van kracht wordt (Stb 2000, 617, inwerkingtreding KB: Stb 2001, 24). Met het wetswijziging wordt uitvoering gegeven aan de Europese richtlijn ter bescherming van consumenten bij overeenkomsten op afstand.
Overeenkomsten op afstand worden gesloten met behulp van een communicatiemiddel, zoals e-mail, de telefoon, de fax en de post. De consument loopt bij dit type overeenkomsten risico's, bijvoorbeeld doordat hij minder of vluchtiger informatie krijgt over wat hij aanschaft dan bij een niet op afstand gesloten overeenkomst.
Dus ze kunnen mooi de boom in, met hun “restockingsfee”.

Scorekaart voor ASCI Technologies