Paradigit België

De laatste 5 jaar heb ik nog nooit zulke problemen gehad wanneer ik iets online bestelde. Ik bestel ongelofelijk vaak verschillende zaken online, van kledij, TakeAway tot huismeubels en vaak ook gewoon IT-materiaal. Het was behoorlijk dom van mij om niet de reviews te bekijken van Paradigit op Tweakers en Trustpilot. Ik raad iedereen om je research te doen voordat je iets koopt op Paradigit want de service die je hier zal krijgen zal je spijt doen belanden van je aankoop. Mijn Amazon Prime bestelling van zaterdag werd sneller geleverd. Normaal post ik niet reviews maar dit moest er even kwijt.

Ik betwijfel of Tweakers hier iets zal gaan doen omdat Paradigit blijkbaar al 10 jaar op Tweakers is. Ik zal de volgende keer wel nadenken of ik de PriceWatch nog zal gaan gebruiken omdat er al zoveel klachten zijn op Tweakers van Paradigit terwijl Tweakers er zelf niets tegen doet.

"Voor 23:30u bestelt op werkdag, morgen in huis"

Ik kreeg het product liefst bijna 1 week later in mijn bezit. Het product was besteld op vrijdag en toen het zelfs zaterdag nog niet was verzonden wilde ik dus de zaterdagochtend het product weigeren, gezien het product dus nog altijd niet verwerkt was. Toen in eindelijk via Facebook met hun contact op kon nemen bleek het product verwerkt te zijn maar nog steeds niet te zijn verzonden. Toch wilde ik het product weigeren en uiteraard netjes mijn geld terug kon hebben.

Als ik de voorwaarden bekijk van Paradigit over een bestelling annuleren:

"Product is nog niet verzonden:
Is uw product nog niet verzonden? Dan kunt u uw bestelling nog wijzigen of annuleren. Neem hiervoor contact op met de klantenservice. Daarnaast kunt u tijdens het uitvoeren van een bestelling aangeven op welk adres u de bestelling wilt laten afleveren."

Het commentaar was uiteindelijk dat hun site niet meer up-to-date is en het bestelling nog kon worden geannuleerd omdat het al verwerkt is maar vervolgens stond er nog steeds als status op mijn bestelling:
"Niet verwerkt"

In dit geval had ik het recht om het bestelling geannuleerd zien te krijgen, tevergeefs. Paradigit kon het niet meer annuleren. Een webwinkel die hun eigen voorwaarden niet naleeft.

Ondernemers kunnen kiezen welke klantenservice ze willen aanbieden aan hun consument, maar er moet wel een efficiënt contact mogelijk zijn tussen de klant en de webwinkel, toch? Toch betwijfel ik of Paradigit hier wel echt gebruik van maakt. Hun telefoonnummer was niet bereikbaar maar uiteindelijk kon ik via Facebook met hun contact opnemen. Als ik weet dat je na 2 uur nog altijd geen contact had via hun telefoonnummer dan kon de klantenservice via mail nog weken duren.

Scorekaart voor Paradigit België