AlgemeenMet enige regelmaat bestel ik kabels bij allekabels.nl. Het aanbod is enorm groot en ik kan er altijd wel vinden wat ik zoek.
Qua functionaliteit op de site mis ik een degelijke filterfunctie. Als ik bijvoorbeeld zoek naar 2 meter SF/FTP Cat. 6 CU-netwerkkabels dan kan ik niet op elk van deze karakteristieken filteren. Dat levert me alsnog heel wat zoekwerk op waarbij ik meer heb aan de zoekfunctie van mijn browser. Wanneer een product niet op voorraad is dan ontbreekt een goed alternatief. Bijvoorbeeld een grijze U/UTP CAT6 kabel van 2 meter die op is, daar kan ik zo gauw geen gelijkwaardig alternatief voor vinden. Mogelijk is die er wel, maar dan begint het zoekproces weer helemaal opnieuw.
Over de netwerkkabels; Ik ben niet zo heel tevreden met het aanbod van de CCA-kabels. Dit zijn kabels met aluminium kernen en koperen omhulsel. Ze doen wat ze moeten doen, maar leveren meer weerstand op dan de kabels met volledig koperen kern en worden afgeraden voor het gebruik met power over ethernet. Ik denk dat veel mensen dat niet weten en die informatie mag men op de site ook wel vermelden vind ik.
Wat met het meest stoort is de belofte dat een bestelling de volgende dat in huis is. Overal staat: "Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis". De laatste maanden is die belofte vaker niet dan wel nagekomen. De gekozen producten waren in al die gevallen op voorraad, met drie groene bolletjes, en waren ruim voor 22:00 uur op een werkdag besteld. De bestelling van gister (maandag) wordt pas morgen verwacht. Pas vanmorgen verscheen de verzendbevestiging in mijn mailbox en er is verder geen enkel bericht of excuses verschenen over de latere levering.
Ik heb al eerder contact gehad met de klantenservice, maar doorgaans krijg je een zeer kort en niet dekkend antwoord terug. Bij een bestelling afgelopen juli die ik via mijn persoonlijke account maakte, maar bij een klant af liet leveren vanwege spoed, werd mijn particuliere account ongevraagd omgezet in een zakelijk account. Daarmee veranderde ook de restitutie van geld-terug naar een krediet op het account. Op de vraag het account weer om te zetten naar een persoonlijk account kreeg ik enkel terug:
"Bedankt voor uw bericht.
Dit kan helaas niet.
Hiervoor zal u een nieuw account aan moeten maken.
Wij hopen u hiermee van dienst te zijn geweest."
Meer niet. Zo'n inhoudsloze reactie levert meer woede op dan begrip. Naar aanleiding van een mail naar het klachten-adres ben ik telefonisch vriendelijk te woord gestaan door een begripvolle manager, die beterschap beloofde en meldde dat mijn account toch weer is omgezet naar een particulier account.
Voor een spoedbestelling zal ik allekabels.nl voorlopig niet meer overwegen. Voor andere bestellingen kom ik mogelijk nog eens terug. Ik hoop echt dat ze iets met deze kritiek gaan doen want op deze manier verliest men klanten.
De belofte "Op werkdagen voor 22:00 uur besteld, morgen in huis." wordt heel vaak niet waargemaakt. In de beginfase van de coronacrisis kon dat nog verweten worden aan drukte bij PostNL, maar iedere leverancier waar wij de laatste vier weken hebben besteld lukte het wel om binnen de gestelde tijd te leveren. Als de bestelling later arriveert dan beloofd, dan verschijnt er in twee gevallen geen waarschuwing of excuses.
Op het contactformulier op de site verschijnt een pop-up met:
"Sinds begin van de pandemie verwerken wij dagelijks nog steeds 250% meer pakketten dan normaal, hierdoor kan de service die u van ons gewend bent iets trager zijn. Door de aanhoudende drukte bij PostNL kan het langer duren voordat uw bestelling wordt bezorgd."
De coronacrisis duurt al heel wat maanden en dat heeft Allekabels genoeg tijd gegeven om gebruik te maken van andere postbedrijven, meer personeel in te zetten of te overwegen om de belofte over de levertijd weg te halen. Mijn inziens is het nu een lokkertje. Ik zou er namelijk best blijven bestellen als ik maar weet waar ik aan toe ben.
De reacties die ik tot nu toe heb gekregen zijn vaak vrij summier. Pas op een hoger niveau, via het klachten-adres, krijg je een reactie met inhoudt.
Retourzendingen worden netjes in behandeling genomen. De verzendkosten blijven voor de klant.
Bedankt voor uw beoordeling!
We vinden het spijtig dat u een onplezierige ervaring heeft gehad met betrekking tot uw bestelling.
Graag willen wij de kwestie met u bespreken om dit naar tevredenheid op te lossen. Wij vragen hierbij of u bereid bent om contact met ons op te nemen?
U mag ons hiervoor benaderen op review@allekabels.nl.
Het Allekabels team