AlgemeenKOOP HIER NIET ALS JE NOG WILT KUNNEN RETOURNEREN!
Zoals hieronder beschreven, is de retourprocedure ingewikkeld en sloom. Ik kan daar nu aan toevoegen dat ook na 5 weken wachten, zes mails en een telefoongesprek van 15 minuten, Lenovo/Digital River nog steeds het pakket niet heeft laten ophalen. Men zegt nu "er is een probleem bij TNT en u ontvangt binnenkort bericht". Niets concreets, geen duidelijkheid. Volgens de medewerker kan ik de laptop wel zelf terugsturen "tegen eigen kosten". Belachelijk natuurlijk, maar ik wil hiervan af zijn en heb gevraagd naar welk adres, en dan blijft het oorverdovend stil.
Op de verzending zelf was weinig aan te merken, al duurde deze 2-3 weken langer dan was aangekondigd.
KlantenserviceDe e-mails lijken door autobots te worden geschreven. Er volgt geen volledige reactie op mijn mail, maar slechts een herhaling dat ik "binnen zes werkdagen" wordt bericht.
Telefonisch (vandaag): Ik koos in het keuzemenu "Engelstalig", omdat ik liever niet een callcentre aan de lijn wilde krijgen die alleen maar vanaf het scherm instructies kon aflezen. Ik kreeg toch een Oost-Europese dame die Nederlands sprak met een zwaar accent. Zij kon niets meer zeggen dan dat ik moest wachten. Ze ging met mij in discussie omdat ik zei al 7 weken te wachten terwijl ik volgens haar systeem "pas" 4 weken wacht. Dat klopt niet, en het is belachelijk dat ze daar haar gelijk probeerde te halen omdat het in beide gevallen te lang is.Ze bood niet aan om nog wat uit te zoeken e.d.
Extreem slechte ervaring, en dat bij een wereldmerk van laptops dat zich vooral richt op de professionele markt.
Update 08-11-2020
Na 3 herinneringen blijft Lenovo zich met autoreplies verschuilen achter zogenaamde computerproblemen bij TNT zonder een alternatief aan te bieden. Na veel zeuren 'mag' ik op eigen kosten de laptop zelf terugsturen. Maar na zoveel leugens en botte reacties, wie garandeert mij dat ze dan het koopbedrag terugstorten? Dit stinkt. Na 3 maanden geef ik het op. De latop heb ik doorverkocht, tegen helaas een lagere prijs.
Slechtste webshop ervaring in 20 jaar. Ik koop hier nooit meer.