AlgemeenCoolblue waant zich cooler dan ooit, maar is het al even niet meer.
Dat men de coolness in de 'wervende' teksten naar je smijt, waarom niet, we get it, talk the walk, walk the talk.
Maar dat men bij problemen waar 'menselijk' contact aan te pas komt dezelfde 'yeah' copy in je gezicht spuwt: boe fucking boe, keer op keer.
Altijd akelig snel, tenzij het fout loopt, dan kan je plots eeuwig wachten.
KlantenserviceVorige zomer raakte ik verstrikt in hun mallemolen 'Bestellinkje verloren? Bestel gewoon nog een keertje', of hoe de logistieke problemen letterlijk op het krediet van de trouwe klant af te schuiven. Cool hoor.
Vorige maand was het opnieuw genieten van hun gigantische coolness. Ik kocht een Chromebook, vlot ontvangen, maar het ding draaide helaas niet vlot. Vooral helaas voor de klant met het verzoek om bij de fabrikant te horen of dit DOA toestel niet eenvoudigweg door een nieuw exemplaar kon worden vervangen (bij Coolblue zelf was het definitief uit stock). No can do. Hoewel zo aangegeven bij de retour, gebeurt na ontvangst bij Coolblue doodleuk niets. Wanneer ik een week later bel met de vraag om een antwoord wordt mijn eenvoudige vraag straal weggelachen. Want even een belletje naar de fabrikant plegen ... moeilijk moeilijk moeilijk. Of eerder: hebben we geen procesbeschrijving voor, computer says no.
En dat is het ook geworden: bandwerk, waar de klant altijd een nummer is. Doet me denken aan die episode van Black Mirror waar producten in de eeuwigheid van fabriek tot bij klant worden gedroned. Coolblue maakt zichzelf overbodig in de keten.