Padeg Computers

Padeg computers in Waterloo, de pc-shop waar ik zo goed als altijd mijn hardware ga halen.

Padeg is een stockwinkel waar je alleen maar kan kopen wat ze in stock hebben. Bestellen gaat dus niet. Alle producten die ze verkopen staan op hun site, tegen een zeer lage prijs.
Als je een product wilt kopen volstaat even bellen om te vragen of ze het product nog in voorraad hebben, en dan kan je er om gaan.

Toch zijn er enige minpuntjes:

Ze spreken bijna uitsluitend Frans, ze kunnen wel een paar woorden Nederlands maar niet genoeg om zich duidelijk verstaanbaar te maken.

Zo wou ik mijn Hercules 9800 Pro bij hen kopen, en toen ik belde en vroeg of ze er nog in stock hadden, zei de verkoper mij dat ze er nog ééntje hadden. Dat was 's ochtends en ik ging pas in de late namiddag naar de winkel gaan. Ik vroeg dus of ze het niet opzij zouden leggen (ik ben/was trouwe klant en ze kenden me wel) maar dat was helaas niet mogelijk. :(
Toen ik daar kwam en vroeg naar de grafische kaart zei de verkoper mij dat ze uit stock waren... teleurgesteld keek ik nog wat in de winkel rond en ik zag in een toonkast nog een exemplaar staan. Ik vroeg of deze verkocht werd en de verkoper wist zelf niet eens dat ze er nog een hadden liggen. Ik heb hem voor 395€ in Oktober 2003 gekocht. Nog een geluk dus.

Qua garantie en service na verkoop zijn ze O.K. maar niet super.

Tot over een jaar gaven ze nog op al hun spulen (buiten het ram geheugen) nog 1 Jaar garantie, nu is het nog maar 6 maand. Ik had een IBM schijf gekocht die gecrashed was binnen de garantieperiode van de fabrikant (na 1,5 jaar na aankoop) maar ik moest hem zelf opsturen...

Heb ook al een paar ramlatjes gehad die het niet bleken te doen na aankoop, die gaven ze iedere keer zonder morren terug. (maar moet dus wel binnen 7 dagen)

Ook heb ik eens mijn moederbord ASUS A7N8X Deluxe opgeblazen door de FSB perongeluk op 230Mhz te zetten. Ik rebootte en het beeld bleef zwart. Had het moederbord op alle mogelijke manieren getest maar werkte niet meer. (ook bios reset enzo hoor :p)
Ben dan gaan terugbrengen, en hij was duidelijk te merken niet echt tevreden. Hij heeft zeker een half uur liggen testen omdat hij niet kon geloven dat het zo kapot kon gegaan zijn en hij vroeg me meerdere malen of ik de FSB niet hoger had gezet :angel:. Ik gebaarde natuurlijk van niets, en toch een nieuw moederbord naar huis gekregen.

Ze zijn dus niet echt sympathiek, maar als je alleen de goedkoopste prijs wilt, kan je het wel overwegen bij hen te gaan.

Er zijn trouwens nog vestigingen van hun winkels in Lot, Anderlecht, Laken en Aalst.

Ik hoop dat ik een beetje een defige review geschreven heb van deze winkel, want het was mijn eerste keer. :$

Scorekaart voor Padeg Computers