AlgemeenIk had op 30 mei een Defunc Mute Black koptelefoon besteld voor €39,99 (mooie aanbieding naast de iBood hunt). op 5 juni kreeg ik een e-mail dat mijn bestelling vertraging heeft opgelopen... Nou prima, zolang ik hem maar krijg!
Echter kreeg ik op 12 juni een e-mail dat ze de bestelling hebben moeten annuleren omdat ze niet anders konden??
Hij is dus nooit verzonden omdat ze op onverklaarbare redenen het product niet konden leveren?? Hij was overal online op voorraad!!!
KlantenserviceZe hadden dus een e-mail gestuurd dat ze hem niet konden leveren...hier heb ik een e-mail terug gestuurd met de vraag of ze uitleg konden geven waarom...na ruim een week! kreeg ik pas een reactie. Hierin stond dat de customer support niet weet wat er bij de Salesafdeling gebeurd... WAT HEB IK HIER AAN???
Het lullige is echt het volgende:
Ik had mij er ondertussen al een beetje bij neergelegd dat het gebeurd is...totdat ik op 27 juni deze advertentie tegenkwam op marktplaats! Hier staat de volgende tekst in:
OP=OP - OP=OP - OP=OP
INFO: Wij helpen iBOOD een handje met opruimen en mogen exclusieve Tweedekans FlashSales organiseren met HOGE kortingen! Ook dit product komt uit deze SALE! Pak uw kans voordat een ander u voor is!
Als je ook de link klikt in die advertentie en op hun eigen site gaat kijken zie je het volgende staan:
Aangeboden door: iBOOD Stock Sale
Ik heb via Marktplaats contact opgenomen met deze partij en die wisten mij te vertellen dat ze het hele jaar door producten verkopen voor iBood omdat ze met restvoorraad zitten!! Tevens hadden ze er genoeg op voorraad!!
Ik heb hierop een e-mail gestuurd naar iBood met de vraag hoe dit kon en dat ik het volgende scenario kon bedenken:
"De salesafdeling had een afspraak gemaakt met de leverancier van deze Defunc Mute koptelefoons voor een bepaalde prijs.
Echter toen ze geleverd moesten worden bleek de inkoop duurder te zijn dan verwacht en zou iBood wellicht te veel verlies draaien op de verkoop.
Dus hebben jullie besloten orders te annuleren en ze via een andere partij te laten verkopen zodat ze aangeboden konden worden voor een hogere prijs en jullie dus geen verlies zouden draaien."
Tot op heden (bijna een week geleden) nog steeds geen reactie gehad van iBood en ik heb ondertussen ook al mijn verhaal gestuurd naar Radar.
Beste Manyuken,
Bedankt voor je uitgebreide reactie. Hoewel ik niet inhoudelijk op de hoogte ben van jouw melding, wil ik je wel graag een toelichting geven.
De reden waarom jouw bestelling geannuleerd werd, is me niet bekend. Daarvoor zou je het bestelnummer moeten verstrekken, zodat dat nagekeken kan worden. Ik kan wel aangeven dat jouw scenario niet juist is.
De klantenservice is afhankelijk van de beschikbare voorraad op het moment dat jouw serviceverzoek behandeld wordt. Eventuele wijzigingen die later plaatsvinden zijn dan (nog) niet bekend.
Met betrekking tot de advertentie die je tegenkwam: producten die binnen de zichttermijn retourkomen en niet meer aan de eisen voldoen zoals in de deal omschreven, worden via externe partij JouwVeilingen.nl verkocht als tweedekansjes. Dat kan betekenen dat de verpakking beschadigd is of het product lichte gebruikerssporen heeft. Deze producten kunnen dan niet meer via iBOOD aangeboden worden. Hopelijk geeft dit meer inzicht.
Met vriendelijke groeten,
iBOOD Webcare Team