AlgemeenHun advertenties op Marktplaats zijn misleidend. Bijvoorbeeld 8Gb en 16Gb ECC geheugenmodules vanaf 9,-. Als je gaat kijken op de site blijken deze veel duurder te zijn. Op een mail met een vraag hierover wordt niet gereageerd (edit op 20-04-2018 - achteraf is wel gereageerd, lees hieronder).
PS. Check voor de gein de hoeveelheid karma van de positieve reacties van deze winkel.
Edit, 20-04-2018: ik heb response gehad op de klacht. Verzoek was om de link door te sturen van de betreffende advertentie. Deze advertentie kon ik toen niet meer vinden, dus op zich lijkt het erop dat er iets is gedaan met mijn opmerking. Daarbij heeft de reactie niet heel erg lang op zich laten wachten, reactie was binnen een acceptabele termijn.
Tot zover het positieve. Momenteel staat er een advertentie van hun die gisteren is geplaatst, Dell T3400's met quad core Xeon voor € 99,-. Wederom niet te vinden op hun site, zelfs niet met zoekterm 'T3400'. Ik krijg dan wel veel andere Dell-systemen te zien, die vrijwel allemaal duurder zijn. Als ik objectief probeer te blijven zou ik nog kunnen denken dat de zoekfunctie op hun site gewoon ruk is, maar aangezien ze deze opmerking vaker gehad hebben (zie andere reviews) lijkt het er toch echt op dat dit de normale gang van zaken is bij dit bedrijf.
Edit 03-05: heb een reactie gehad (vrij snel - ik lees die mailbox niet altijd vandaar dat dit later geplaatst is).
Marktplaats-advertenties worden bij Serverhome door een externe partij gedaan en daar was iets fout gegaan. Dit zou kunnen kloppen, want de servers in kwestie worden nu inderdaad verkocht - maar dan zonder die quad core Xeon CPU, die moet er apart bij gekocht worden. Dit stond niet vermeld in de advertentie - het betreft dus een barebone, geen T3400 met quadcore Xeon.
Klantenservice heeft alle aantijgingen ontkend. Ik heb net zelf op Marktplaats gekeken, en daar staan nog steeds advertenties met nota bene een directe link naar het produkt - wat er niet is. Er zijn wel duurdere alternatieven.