AlgemeeniBood was vroeger dé plek om toe te slaan met koopjes. Tegenwoordig kom ik echter alleen maar van een koude kermis thuis. Vorig jaar al een iBood box in de hunt weten te bemachtigen waar voor de helft kapotte spullen in zaten en laten dat nu net de dure spullen zijn die de box minstens die € 100 waard maken, denk aan hoofdtelefoon, gaming muis en dergelijke.
Dit keer heb ik in december een product besteld op basis van de omschrijving én specificaties. Na levering bleek dit echter totaal niet te zijn wat men op de website omschreef en specificeerde. Uiteraard na het openen van de omdoos daarom direct geretourneerd.
Dat het vervolgens 3 weken heeft moeten duren voordat ik een deel van mijn geld geretourneerd kreeg, is onbegrijpelijk. Zeker met de wetenschap dat de Track & Trace aantoonde dat het product 1 dag nadat ik het bij PostNL afgeleverd had alweer bij iBood ontvangen was.
Het product was prima verpakt, maar kwam wel erg laat aan. Waarmee ik flink later dan de verwachte verzenddatum bedoel. Ik begrijp dat iBood een verwachtte verzenddatum neerzet en zeker geen 48-uurs levering belooft, maar als je dan na 2 weken een melding krijgt dat het nog langer dan gepland gaat duren, baal je wel.
De verzendbevestiging de volgende dag is dan helemaal vreemd. Eerst laten ze je ca. een week na verwachtte verzenddatum wachten voordat ze aangeven dat ze vertraging hebben opgelopen. En als ze dat eenmaal gecommuniceerd hebben, blijkt het toch plotsklaps ineens binnen te zijn. Dat bewijst gewoon dat ze totaal niet weten waar ze mee bezig zijn.
Waardeloos. Het product was totaal niet wat er op de website omschreven stond, ik heb zelfs een screenshot gemaakt van de gearchiveerde productpagina en deze bijgevoegd. Ook heb ik op het retourformulier vermeld dat ik hier niks aan kan doen en dat als het product zou zijn zoals omschreven, dat ik het graag had willen houden. Ik heb tevens verzocht om daarom ook de retourkosten van PostNL te vergoeden, waar totaal niet naar geluisterd is.
Ik heb vooraf én achter geprobeerd te bellen, beide keren na 15 minuten maar opgehangen, want ik kreeg maar niemand te pakken. Beide keren een e-mail er achteraan gestuurd, waar tot op heden nog steeds niet op gereageerd is.
Het retourformulier vroeg om mijn rekeningnummer (IBAN) om het geld op terug te storten, dus die hield ik goed in de gaten. Ook mijn mailbox hield in de gaten, maar uiteindelijk geen geld op mijn IBAN, geen reactie per mail en ook geen bevestiging van afhandeling. Ik wederom bellen, waar ik wederom niet doorkwam. Toen zelf ingelogd op mijn iBood omgeving, waar ik zag dat het al een aantal dagen daarvoor afgehandeld was. Vervolgens heb ik mijn creditcard online bekeken, waaruit bleek dat ze het daarop hebben teruggestort. Waarom vragen ze dan om mijn IBAN? Het klopt dat ik met creditcard betaald heb, dat doe ik altijd met significante bedragen via webshops (verzekering), maar iBood geeft totaal geen informatie hierover.
Ook de retourkosten zaten daar niet bij. Om de simpele reden dat ik er telefonisch totaal niet doorkwam en er ook op e-mails totaal geen reactie kwam, heb ik besloten mijn tijd niet in die paar euro retourkosten terughalen te steken, maar een review hier te schrijven. Die paar euro maakt me niet zoveel uit, ik wil gewoon dat iBood hun dienstverlening verbetert en dat anderen wat aan mijn ervaring hebben op deze manier.
Beste MooDyBLueS,
Bedankt voor uw eerlijke en uitgebreide feedback.
Vervelend om te lezen dat er defecte producten in jouw iBOOD Box zaten. Bij het verzamelen en inpakken van alle Boxen wordt altijd gecheckt of alles in goede staat ingepakt wordt. Helaas komt het af en toe wel eens voor dat er een defect artikel doorheen glipt, waarvoor onze excuses. Het is ons doel dit bij iedere Hunt/Box verder te voorkomen.
Het zou niet drie weken mogen duren voordat een terugbetaling uitgevoerd is. We hebben een periode extra drukte gehad bij ons distributiecentrum, waardoor geretourneerde pakketten niet direct als retour geregistreerd werden bij aankomst. Dit heeft voor vertraging gezorgd. Dit probleem is echter weer onder controle, waardoor terugbetalingen weer binnen de gestelde termijn van twee weken plaats zullen vinden.
De verwachte verzenddata die wij noemen zijn altijd in samenwerking met de leverancier in kwestie. Ook wij zijn afhankelijk van de termijn waarop de leverancier aan ons kan leveren. Dit zorgt af en toe voor wat ruis wat betreft de datum waarop wij bepaalde producten kunnen verzenden. In jouw geval was er veel onduidelijkheid, we streven ernaar dit overal waar dat kan te voorkomen.
Wanneer je een verkeerd product ontvangt zullen wij de retourkosten vergoeden. Als dit in jouw geval niet gedaan is zetten wij dat graag recht. Als je het ordernummer in kwestie en een korte uitleg mailt naar webcare@ibood.nl gaan wij dit z.s.m. voor je onderzoeken.
Als er door jou verzonden e-mails nog onbeantwoord zijn, pakken we deze uiteraard alsnog voor je op. Als je deze doorstuurt naar webcare@ibood.nl kunnen wij deze sneller uit de mailbox vissen en verder oppakken.
Nogmaals onze excuses voor het ongemak. We zien uw eventuele e-mails graag tegemoet.
Met vriendelijke groeten,
iBOOD Webcare Team