OnePlus

Bestel proces ging makkelijk, betalen met CC via PayPal prima, en direct per email een bevestiging ontvangen. Eerst stond er "wordt onmiddellijk verzonden", maar bij afrekenen werd het "verwacht verzendmoment" 5 dagen later.

Let op: Er zit *geen* BTW op de factuur, dus als je het voor je bedrijf bestelt kan je geen BTW terugvragen. De prijzen van de OnePlus webshop moet je dus vergelijken met EX BTW prijzen van andere toestellen.

Het is duister waarom er geen BTW op de factuur staat, en je zal het ook niet van OnePlus gespecificeerd krijgen. Mijn theorie is dat de OnePlus EU distributie organisatie de smarfoons uit Hong Kong tegen lage/geen kosten importeert (op papier een 0-waarde misschien?), en heeft daarom lage/geen importheffingen. Via hun website denk je een smartfoon te kopen, maar in feite betaal je een bedrag direct aan een Hong Kong organisatie, waarvoor zij je een 'gratis' smartfoon opsturen vanuit een EU land. Zo importeer je niets, en je transactie is met een bedrijf in Hong Kong, dus geen BTW. Als het inderdaad zo is, dan kan je het gerust belastingontwijking noemen, maar wellicht is het legaal en/of hebben ze een overeenkomst met de Poolse belastingdienst gesloten.

Op de webshop stond, "wordt onmiddellijk verzonden", bij afrekenen werd het "verwacht zendmoment" 5 dagen later. Via de chat geklaagd hierover, maar ze konden niet meer vertellen dan dat het onverwacht druk werd.

Gekozen voor standaard verzendmethode - prio heeft uitsluitend invloed op het transporttraject - en bij standaard doet DHL voor het traject Polen-NL 2 dagen over (gaat via snelweg), bij prio doet DHL voor het traject Polen-NL 1 dag over (gaat voor een deel via de lucht). 10 euro extra voor slechts 1 dag eerder was het mij niet waard.

"Verwacht aflevermoment" stond op 7 dagen na het verzendmoment, maar eenmaal verzonden had ik mijn 5T gewoon 2 dagen later.

Traject volledig te volgen met DHL track-en-trace, en ik kreeg ook een SMS van DHL zodra de zending bij hen binnen was.

Op DHL kan je de "bezorgtijden in mijn gebied" opzoeken, maar let op, ik kreeg mijn pakket een paar uur eerder dan wat er stond. Blij dat ik niet ff snel ging wandelen ;-).

NB. De verzending was op zich goed, maar omdat op de website stond "onmiddellijk verzonden" en in werkelijkheid werd ie 5 dagen later verzonden, beschouw ik het als "te laat geleverd".

Snel en vriendelijk te woord gestaan op chat op een zondagavond, dus qua bereikbaarheid is de klantenservice goed. Verder kan ik niet zo veel over zeggen.

Scorekaart voor OnePlus