AlgemeenBijzonder onvriendelijk bedrijf. Ik heb daar vroeger al barcodescanners besteld en dat was prima. Maar deze keer gingen ze er gewoon over: na het annuleren van mijn bestelling (omdat ze na 4 weken nog niet geleverd was alhoewel al 2x via chat tegen mij gezegd dat de pakketten "morgen" verzonden zouden worden) kreeg ik alsnog een pakket opgestuurd. "Gelieve het pakket te weigeren of we zullen u een factuur moeten sturen" was hun mail.
Ik gaf aan dat ik dat ging proberen maar aangezien mijn bedrijf gevestigd is in een Business Center kan ik niet garanderen dat de receptioniste het pakket niet zou aanvaarden (die krijgt tientallen pakketjes per dag). Hieronder even de rest van het mailverkeer:
Ik: "Mocht ik de producten toch in ontvangst laten nemen dan hebt u niet het recht om hiervoor een factuur op te sturen. Mocht u dit alsnog doen, zal ik aangifte doen bij het daarvoor voorziene meldpunt bij de overheid: https://meldpunt.belgie.b...electeer-scenario/1."
BYPOS:
"succes met uw Belgische wet. zorg dat geweigerd wordt of laat ons weten we halen het op anders krijgt zeker de factuur en uw mag deze aan u overhead verhalen zodra we bij u incasseren."
3 minuten later terug BYPOS:
"even voor uw kennis, wij hebben u vooraf geinformeerd over de levering dus het is geen verrassing levering, graag eerst uw wetboek door nemen voor dat u deze voor gaat schrijven, u zet u en uw Eigen land op de rode spot door zonder kennis iets te gaan roepen."
IK:
"Ook de Nederlandse wet is hierover duidelijk: niet-bestelde producten mogen gehouden worden zonder dat daar een factuur tegenover staat.
Voor uw informatie: ik heb een bestelling geplaatst en deze daarna geannuleerd. Op dat moment is er geen bestelling meer bij jullie. Wat u mij dan ook toestuurt is door mij ongevraagd."
BYPOS:
"Geen probleem, wij zorgen voor het incasseren van de kosten en u mag bij NL of BE wet gever ook dit gaan verhalen, wij wensen u success hiermee."
BYPOS even later terug, zonder dat ik had gemaild:
"Graag de producten behouden, dit is een moment dat u gaat leren hoe de wet in elkaar zit, gaan we voor zorgen."
Ondertussen is het pakket geleverd, kwam het van Duitsland onder een andere naam, waardoor de receptioniste het heeft aangenomen. Ik heb hen daarvan op de hoogte gesteld met de vraag om het pakket terug te komen halen. Na een week kreeg ik een factuur van hen voor het aannemen van het pakket, die ik geprotesteerd heb.
Het laatste is nu dat ik het pakket zelf naar een verzendkantoor enkele km's verderop moet brengen, maar dat zal niet waar zijn!
Ik bestel er alleszins niets meer bij. Onbeschofte mensen!
Update 02/12/17:
ik heb gemerkt dat de eigenaar van By-pos nu op Goudengids.be en Google Business telkens een negatieve review over mijn bedrijf heeft geschreven met de melding: "opgelet: dit zijn oplichters". Ik heb er nu ook nog de grootste moeite mee om dit overal weg te krijgen want is op niets gebaseerd
De levering was snel, maar echter ongewenst. De doos kwam uit Duitsland en niet uit Nederland, waardoor het niet geweigerd werd.
KlantenserviceDe klantenservice is waardeloos.
2 x gevraagd via chat hoe het met mijn pakket zat en het ging direct verzonden worden, terwijl het gewoon niet op stock was.
Nadien wél een levering na annulatie en word je gewoon afgedreigd. Als ze vriendelijk waren geweest, was ik ook vriendelijk.