Het is ongelofelijk. Ik krijg gewoon mijn Apple watch niet terug omdat ik de door hun in rekening gebrachte kosten, welke ze legaal niet in rekening mogen brengen, niet wil betalen.
Het verhaal; mijn apple watch houdt ineens op met het registreren van calorieën, niet helemaal maar er is duidelijk wat mis mee. Aangezien het opnieuw opstarten niet werkt ga ik terug naar de A-Mac welke mij maar liefst 3 jaar garantie verlenen.
De jongen bij A-mac ziet het ook en samen concluderen we dat hij opgestuurd moet worden want er is waarschijnlijk iets mis met de watch. Twee weken later krijg ik een mail waarin staat dat ze de software opnieuw hebben geïnstalleerd en dat er niks mis is met de watch.
Maar, en nu komt het, omdat het slechts een software bug bevat moest ik 42,50 euro betalen. Dus ik denk, dat zal toch niet. Ik vol goede hoop naar de winkel waar ik minimaal 1000 euro per jaar uit geef.
Maar het is waar, de jongen van A-mac verteld mij dat het defect softwarematig was en ik het ook zelf had kunnen repareren. Op zich heeft hij gelijk aangezien ik iets snap van computers en gerelateerde dingen maar ik denk dat er een hoop mensen zijn die dat niet kunnen. Als ik elektrotechniek had gestudeerd had waarschijnlijk ook de hardware kunnen vervangen dus op zich is dit een raar argument. Ik laat de jongen zien dat de consumentenbond duidelijk aangeeft dat als men een apparaat koopt met software erop geïnstalleerd de garantie voor zowel het apparaat als de software geldt.
Dit wordt door de jongen genegeerd en hij verteld mij dat ik bij het inleveren van het product had getekend voor het feit dat software gerelateerde garantie niet van toepassing was. Ik had alle voorwaarden moeten lezen bij het inleveren van het product. Ik geef aan dat dit niet legaal is maar ook dit is niet relevant volgens hem. Ik krijg mijn eigen apple watch niet meer mee aangezien ik weiger de door hun gemaakte kosten niet te betalen.
Wat moet ik nu doen? Naar de politie of een advocaat inschakkelen?