Art & Craft België

Bestelling plaatsen gaat zoals gewoonlijk, artikel kiezen, betalen en dan begint blijkbaar pas de ellende... Maar artikelen vinden en betalen gaat goed.

Licht beschadigde pakket ontvangen, dag later dan verwacht aangezien product op voorraad was en voor 17:00 uur bestellen volgende dag in huis.

Magnetron besteld op 21 december. Volgens website voor 17:00 uur besteld morgen geleverd, artikel was op voorraad .Pakket is licht beschadigd ontvangen op 23 december, een dag na de verwachte datum. Aangezien dit een kerstkado voor een gezinslid was heb ik de verpakking niet geopend. Tijde ns uitpakken van de kado bleek dus de bovenkant van de magnetron enigszins ingedeukt te zijn. Hiervan (en van de verpakking) foto's gemaakt en de 29de (gezien de feestdagen) hiervan melding gedaan bij Art&Craft en netjes een ticket aanmaak-mail ontvangen. Ik zou binnen 24 uur antwoord krijgen.
Vervolgens niets meer van hen vernomen totdat ik op 4 Januari navraag heb gedaan over de status. Weer een antwoordmail ontvangen dat er een ticket is aangemaakt, weer zou ik binnen 24 uur antwoord krijgen.
Gewacht tot 10 Januari en dan maar gebeld. Volgens de dame had ik allang antwoord ontvangen maar jah ik had geen mail ontvangen ! Wel alle tickets maar waar het echt om ging, antwoord over mijn zaak, niet. Spam folder langs maar niets te vinden. Zij zou het doorspelen naar Dienst Retour afdeling die zouden mij dezelfde dag nog bellen.
Dat is niet gebeurd en vandaag kreeg ik een mail dat zij de eerste ticket al op de 30ste hadden afgehandeld en dat ik daarvan bericht had gekregen. Daarin staat dat deze niet als schade behandeld kon worden. Hierop heb ik twee vragen gesteld, ten eerste waarom kan deze niet als schade behandeld worden, ten tweede mag ik een keer de aangekaarte bericht lezen, immers ik heb deze niet ontvangen.
Het antwoord was voor mij verbijsterend : volgens hun voorwaarden moet je een schademelding binnen 24 uur aangeven. Gezien mijn situatie (kado) was ik natuurlijk te laat. Deze reden stond dus inderdaad in hun bericht die ik nu eindelijk heb mogen inzien.
Ik vraag nu retour aan maar gezien door de verlate communicatie met hun val ik buiten de 14 kalenderdagen, gezien ook hoe strikt ze hun eigen voorwaarden hanteren zonder enig blijk van coulance vermoed ik dat ze deze aanvraag niet zullen accepteren dus nu zitten we met een gedeukte nieuwe magnetron waar de leverancier gewoon zijn handjes vanaf haalt...
Erg jammer, dit zijn juist de gevallen waarbij een winkel daadwerkelijk hun klantenservice kan tonen, dit doet Art&Craft ook maar dan in negatieve zin.
Update : Verbazing alom : de beste mensen hebben geantwoord en inderdaad regels zijn regels en ik val buiten de 14 kalenderdagen om te retourneren. Het feit dat het komt omdat de communicatie niet goed is verlopen en daarom mijn aanvraag op coulance hebben geen respons gevonden.
Maar ze zijn de beroerdste niet : ik mag best de magnetron terugsturen maar ik krijg niet het gehele bedrag terug, want jah deze is dus beschadigd en daarom kunnen ze deze niet meer voor de volledige prijs verkopen. Mij hebben ze die natuurlijk wel voor de volledige prijs verkocht. Wat ik er precies voor krijg is onbekend, er moet een waardebepaling plaats vinden. Ik krijg wel als tegemoetkoming een 15 euro waardebon voor een volgende aankoop.... Alsof je hier nog iets vandaan wilt halen !
Hierbij maken ze hun eigen regels en letterlijk wetten aangezien ik als consument recht heb op een deugdelijk en schadevrije product. De schade kunnen ze niet verhalen bij het transportbedrijf aangezien ze vermoeden dat deze niet door hun is gekomen dus dan is er maar een optie over : het product was al beschadigd bij verzending, maar deze terugnemen nu ho maar !
Schandelijke manier van "service" verlenen, na tientallen jaren aankopen doen via webshops is dit de webshop die voor mijn part het dichts bij oplichters komt...
Als voorbeeld hun mail aangezien ze hierin aangeven dat zij eigenlijk zelf een beschadigd product hebben geleverd :

Zo'n voorval is nooit prettig voor iedereen. Wel moeten wij hier regels en grenzen in trekken.
Deze situatie gebeurt wel eens al is het voor kerst, een verjaardag, moederdag, ...
Wij vertrouwen erop dat de klanten ons ook op de hoogte houden van deze voorvallen en vooral op tijd.
Wij moeten dit tijdig melden bij de transportfirma. Als u dit op tijd zou gemeld hebben weet ik sowieso dat de transportfirma deze zou weigeren omdat de schade in de doos in het midden is en niet op de plek van de schade. Deze plek is ook extra beschermd door piepschuim. Moest dit op tijd geweest zijn zouden wij toch ingegrepen hebben en ons coulance getoond hebben. In dit geval is de retourstermijn overschreden, maar willen wij een uitzondering maken.
Wel kunnen wij niet het volledige bedrag terug betalen en zullen wij een waardevermindering moeten toekennen, aangezien wij dit ook niet als nieuw kunnen verkopen. Als ander voorstel willen wij ook een cadeaubon van 15€ toekennen voor een volgende aankoop.

Scorekaart voor Art & Craft België