Redable.nl

Betreft : Gigabyte GV-RX480G1 GAMING-8GD AMD Radeon RX 480 8GB videokaart
Webshop URL : https://www.redable.nl/vga-pcie-ati-gv-rx480g1-gaming-4gd
Besteldatum : Vrijdag 30-09-2016

Vr 16:00 Toen ik de grafische kaart op de website van Redable bekeek waren er nog 2 op voorraad. Alles leek verder ook op orde en in orde.
Vr 16:21 Mijn bestelling is afgerond en met iDeal betaald. De voorraad is echter nog steeds 2.
Vr 17:23 De voorraad is inmiddels gestegen naar 3.
Vr 19:50 De voorraad is nu gedaald naar "NIET OP VOORRAAD - BESCHIKBAAR ALS BACKORDER. NIEUWE VOORRAAD VERWACHT: Friday 14 October 2016".
Die vreemde voorraad mutaties geven een slecht onderbuikgevoel.

Het is aan te raden om te klikken op de link "Voor 17.00 uur besteld, morgen bezorgd*". Want in de tabel die dan verschijnt blijkt dat "morgen bezorgd", dus "maandag bezorgd" wordt als je op **vrijdag** "Voor 17:00 uur besteld".
Vr 20:11 email bevestiging dat mijn bestelling de status Ingepakt heeft gekregen.
Ik slaak een zucht van verlichting. Want eerlijk gezegd zag ik de bui al hangen toen de voorraad gelijk bleef na mijn bestelling. Toen omhoog ging. En daarna weer naar nul, met 2 weken leadtime.

Za 08:54 Verzendbevestiging per email ontvangen. Bestelling is gisteren verstuurd. Echter geen Track & Trace nummer.
Za 08:59 Email met uitleg over het ontbreken van het Track & Trace nummer : Storing bij de DPD.
Za 10:08 De DPD bezorgd mijn bestelling. Eerder dan maandag dus. Geen extra ster omdat het niet uitmaakt of wat volgt eerder (za) of later (ma) gebeurt.
• Helaas is niet de 8GB versie geleverd, maar de 4GB versie.
• Vreemd genoeg bestaat de webshop URL van de productpagina nu ook niet meer.
Za 10:32 Ik heb nu al 2 keer een RMA aangevraagd. Helaas krijg je (na het klikken op de button "Aanvraag Versturen") geen bevestiging of de aanvraag ontvangen is. En ook verschijnt de retouraanvraag niet in je account onder retouraanvragen.
Za 10:44 Er is nu een retouraanvraag zichtbaar met RMA-nummer in mijn account.
• Helaas heb ik snel een grafische kaart nodig want mijn huidige grafische kaart is stuk. En ik heb geen reserve.

[b]EDIT:[/b]
Het valt mij net op dat de Webshop URL die nu niet meer bestaat, "4gd" bevat i.p.v. "8gd".
Gelukkig heb ik screenshots van alles genomen. Waarop duidelijk te zien is dat de titel, omschrijving en specificaties over de 8GB versie gaan. Zelfs het productnummer van Gigabyte voor de 8GB versie staat vermeld.
In mijn bestelling staat ook duidelijk 8GB. Ook screenshots hiervan aanwezig.
• Niet netjes om dan vlug de productpagina te verwijderen en toch de 4GB versie op te sturen.
Terwijl ik op een goedkeuring van mijn RMA aanvraag wacht en de teruggave van mijn geld, moet ik nu dus alsnog de winkel in en weer zo'n €300 uitgeven. Anders heb ik geen PC beschikbaar. "Heerlijk"!
Ik had liever gehad dat men eerlijk was geweest en mij op de hoogte had gebracht dat de 8GB versie niet meer beschikbaar is. En niets op te sturen.
I.p.v. aan te nemen dat ik hersenbeschadiging heb door toch de 4GB versie op te sturen. Verkeerde aanname van mij.

UPDATE
Za 12:30 (15 minuten na het plaatsen van deze shopreview) werd ik gebeld door een medewerker van Redable. Die legde aan mij uit dat het probleem ontstaan is door een verkeerde koppeling met de Gigabyte database en dat men pas op zaterdag de fout ontdekt had. En dat Redable de productpagina had verwijderd om klanten te beschermen tegen het bestellen van het verkeerde product. Mijn observatie : er was ook een nieuwe productpagina aangemaakt voor de 8GB versie (wel met een flink hogere prijs (~€50 hoger).
Ik kreeg ook direct een retourlabel en RMA-formulier per email (vlak voor of tijdens ons gesprek).
Ma 15:00 IK heb het pakket voor retour afgegeven bij een DHL Parcelshop in de buurt waar ik werk.
Do 10:05 Status van de retourzending met Track & Trace voor het eerst bekeken. Het pakket blijkt nog steeds niet te zijn ontvangen door Redable. Maar de meldingen op de DHL Track & Trace pagina zijn vaag.
De hoofdmelding (status) is : "Bezorging verhinderd, neem contact op met de verzender". Ik ben de verzender dus ik doe niets. Ik weet ook niet of DHL of Redable contact met mij moet opnemen.

Do 14:33 Zowaar, ik wordt door Redable gebeld. Ik wordt netjes op de hoogte gebracht over de vertraging en krijg zelf iets meer informatie over wat er nu werkelijk is fout gegaan. "Foutje" in het distributiecentrum van DHL.
Omdat ik het pakket vlot had teruggestuurd en de fout bij DHL is en om mij te ontzien zegt de medewerker van Redable uit eigen beweging toe dat mijn aankoopbedrag vandaag nog volledig teruggestort zal worden.
Do 14:43 Per email de annulering van mijn bestelling ontvangen inclusief een creditnota.
Do 17:22 Het volledige aankoopbedrag is al gecrediteerd op mijn bankrekening. (Wellicht al eerder.)

Hulde! Voor het contact houden, de uitleg en het zeer vlot crediteren van het aankoopbedrag. Ik koop zeker weer bij Redable.

Beste NxCPU,

Bedankt voor uw uitgebreide review.

Wij betreuren het dat uw bestelling op deze wijze is verlopen, waarvoor nogmaals onze excuses.
Het doet ons goed om te vernemen, dat u tevreden bent over de verdere afhandeling.

Wij nemen uw feedback erg serieus en zullen dit noteren.
Dit doen we om zo voor de toekomst onze service verder te kunnen verbeteren.

Groeten,

Redable